BMGK'nın kararına Hamas'tan tepki: Yetersiz bir adım

BM Güvenlik Konseyi, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarına karşı insani yardımların ulaştırılmasına yönelik karar tasarısını kabul etti. Ancak Hamas, alınan kararı "yetersiz bir adım" olarak eleştirirken, ABD'yi tasarının içeriğini boşaltmakla suçladı. Rusya'nın BM Daimi Temsilcisi Vasily Nebenzya ise ABD'yi İsrail'in saldırılarına engel olmamakla suçlayarak kararı "ilkesiz bir şantaj" olarak nitelendirdi.

BMGK'nın kararına Hamas'tan tepki: Yetersiz bir adım

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları devam ediyor. Binlerce insanın ölümüne neden olan saldırıları durdurmak için dünya liderlerinden bir adım gelmezken, bugün Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nde (BMGK) bölgeye insani yardımların ulaştırılmasına yönelik karar tasarısı kabul edildi. Konseyin ardından Hamas tarafından açıklama yapıldı.

"YETERSİZ BİR ADIM"
Alınan kararı “yetersiz bir adım” olarak eleştiren Hamas, ABD’yi “tasarının içini boşaltmaya yönelik çalışmakla” suçladı. Açıklamada, “Karar, İsrail’in savunmasız Filistin halkına yönelik saldırganlığını durdurma konusunda uluslararası toplumun ve BM Genel Kurulu’nun ortaya koyduğu iradeyi hiçe saymaktadır” ifadeleri kullanıldı.

RUSYA: ABD OYUN OYNUYOR
Rusya'nın Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Vasily Nebenzya ise konseyin ardından yaptığı açıklamada, İsrail’in saldırılarını engellemek için çaba sarf etmeyen ABD’yi “el altından oyun oynamakla” suçladı. Kararın, İsrail’in daha fazla Filistinliyi öldürmesi için verilen bir ruhsat olduğunu belirten Nebenzya, “Bu, konsey için trajik bir an, ilkesiz bir şantaj” dedi.