Bodrum'da yaz sezonu cep yakacak! Tatilin bedeli dudak uçuklattı
Türkiye’nin gözde turizm merkezlerinden Bodrum’da yaz sezonu öncesi açıklanan fiyatlar dikkat çekti. Lüks beach ve otellerde giriş ücretleri ile menü fiyatları euro bazında belirlenirken, bazı otellerde gecelik konaklama bedeli 100 bin TL’ye kadar çıktı.
Türkiye'nin gözde tatil merkezlerinden Bodrum'da yaz telaşı başladı. Her yıl olduğu gibi bu sezon da lüks beach'ler, restoranlar ve oteller fiyatlarını açıkladı.
Ünlülerin akın ettiği lüks mekanlar ise fiyatlarını euro olarak belirledi. Mesela gözde bir otel, plaja tek kişi giriş için 230 euro talep ediyor.

TEK GECESİ 100 BİN TL
O mekanlardan birinde hamburger 42 euro, lahmacun 30 euro, salata 42 euro, pizza ise 40 euro olacak.

Otellerde ise gecelik konaklama ücretleri 10 bin TL'den başlayıp ultra lüks seçeneklerde 100 bin TL'ye kadar yükseliyor.

BÜTÇEYE UYGUN FARKLI YERLER DE VAR
Turizm sektör temsilcileri, bu sezon yerli turistin bütçesine uygun yerler olduğunu da vurguluyor.

Merkez dahil birçok noktada esnaf lokantalarında lahmacunu 200'e, hamburgeri 500 TL'ye yemenin mümkün olduğunu söyleyen yetkililer, "Bütçe dostu ucuz oteller de ilçemizde fazlasıyla var" diyor.