Bolsonaro'nun evine polis baskını! Verileri değiştirmekle suçlanıyor

Brezilya'da devam eden Kovid-19'la ilgili soruşturma kapsamında eski devlet başkanı Jair Bolsonaro'nun evine baskın düzenlendi. Konuyla yapılan açıklamada, Bolsonaro, devlet başkanlığı döneminde Kovid-19'la ilgili verileri değiştirmekle suçlanıyor.

Bolsonaro'nun evine polis baskını! Verileri değiştirmekle suçlanıyor

Brezilya'da hükümetin veritabanına Kovid-19 bağışıklık durumu hakkında yanlış veriler eklemek suçlamasıyla başlatılan soruşturmada, eski devlet başkanı Jair Bolsonaro'nun evine baskın düzenlendi.

Brezilya federal polisi, eski devlet başkanı Jair Bolsonaro'nun başkent Brasilia'daki evine baskın düzenledi. Baskının Kovid-19 aşısı ve devletin ilgili veritabanı ile bağlantılı bir soruşturma kapsamında yapıldığı kaydedildi.

Reuters'a konuşan konu hakkında bilgi sahibi iki kaynak, Bolsonaro'nun evinin Brezilya hükümetinin Kovid-19 veritabanına yanlış veri girdiklerinden şüphelenilen bir gruba yönelik soruşturma kapsamında basıldığını, aynı soruşturma kapsamında Bolsonaro'nun yardımcıları Mauro Cid ve Max Guilherme'nin gözaltına alındığı bilgisini paylaştı.

6 KİŞİ HAKKINDA GÖZALTI KARARI

Brezilya federal polisi de günün erken saatlerinde bir açıklama yaparak Brasilia ve Rio de Jenario'da 16 arama ve el koyma kararı ve altı önleyici gözaltı kararını uyguladıklarını duyurmuş, fakat kişilerin isimlerini vermemişti. Bolsonaro'nun sözcüsü ve avukatı ise ev baskını ve gözaltılar ile ilgili henüz bir açıklama yapmadı.

"İDEOLOJİK BİR SEBEP DE VAR"

Polisin açıklamasına göre, Bolsonaro'nun devlet başkanlığı döneminde, Kasım 2021-Aralık 2022 tarihleri arasında ismi açıklanmayan kişilerin bağışıklık durumlarını değiştirmek için Kovid-19 aşı veritabanına yanlış veriler girildiği iddia ediliyor. Buna göre, bu kişiler ardından aşı karnesi alabilmiş ve Brezilya ile ABD'deki Kovid-19 kısıtlamalarının etrafından dolanmıştı. Polis, grubun, bu eyleminin ardında 'ideolojik bir sebebin' de olduğunu söyledi.

Brezilya'nın eski devlet başkanı Bolsonaro, Kovid-19 aşılarına yönelik şüphelerini kamuoyuna açık bir şekilde sık sık dile getiriyor ve asla aşı olmayacağını söylüyordu.