Bolu Dağı Tüneli yeniden hizmete açıldı!

Yenilenen Bolu Dağı Tüneli, yapılan güçlendirme çalışmalarının ardından yeniden hizmete açıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yıl içinde heyelan nedeniyle bir süre trafiğe kapalı olan Bolu Dağı Tüneli'nde çalışmaların tamamlandığını belirtti.

Bolu Dağı Tüneli yeniden hizmete açıldı!

Yıl içinde heyelan nedeniyle bir süre trafiğe kapalı olan Bolu Dağı Tüneli'nde çalışmalar tamamlandı. 46 gün süren yoğun çalışmaların ardından tünel, bugün yeniden trafiğe açıldı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yıl içinde heyelan nedeniyle bir süre trafiğe kapalı olan Bolu Dağı Tüneli'nde çalışmaların tamamlandığını belirtti.

"ZAMANDAN VE AKARYAKITTAN TASARRUF SAĞLANACAK"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Bolu Dağı Tüneli’nde Anadolu Otoyolu ile ilgili önemli bir açıklama yaptı.

Bakan Uraloğlu’nun konuşması şu şekilde: “Zamandan 88 milyon TL, akaryakıttan 22 milyon TL olmak üzere yıllık 110 milyon TL tasarruf sağlayacağız. Karbon emisyonunu da 2.7 ton azaltacağız, şimdiden hayırlı olsun.

Bolu Dağı Tüneli yeniden hizmete açıldı! - Resim : 1

90 METRE UZATILDI

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Kaynaşlı-Abant Kavşakları arasında kalan Bolu Tüneli’nin de dahil olduğu 23 kilometrelik kesimde çalışmaların aralıksız yürütüldüğünü belirterek, "Otoyolun Ankara istikametinde erişim sağlayan platformda, tünel portalı çelik konstrüksiyon olarak Ankara yönü tünel girişi 90 metre uzatılarak, tünelin toplam uzunluğu 3 bin 25 metreden 3 bin 115 metreye çıkarılmıştır" dedi.