Bolu, Sakarya, Düzce, Kocaeli, Yalova’yı İstanbul’a bağlıyor… Korkunç bir görüntü çekildi

Bolu, Sakarya, Düzce, Kocaeli ve Yalova'dan çok sayıda aracın her gün İstanbul'a geçiş yaptığı Maltepe Köprüsü'nde korkunç bir manzara kaydedildi. Maltepe kavşak köprüsünün betonundan deniz kabukları çıktı. İstanbul Teknik Üniversitesi Yapı Malzemeleri Laboratuvarı Sorumlusu Prof. Dr. Hasan Yıldırım, köprünün derhal elden geçirilmesi lazım dedi.

Bolu, Sakarya, Düzce, Kocaeli, Yalova’yı İstanbul’a bağlıyor… Korkunç bir görüntü çekildi

Kahramanmaraş deprem felaketinin ardından olası İstanbul depremi için senaryolar oluşturulmaya başlandı. Binaların sağlamlığı kontrol edilirken gözle rüst geçitlere, viyadüklere ve köprülere çevrildi. Bolu, Sakarya, Düzce, Kocaeli ve Yalova'dan çok sayıda aracın her gün İstanbul'a geçiş yaptığı Maltepe Köprüsü'nün betonundan deniz kabukları çıktı.

 Bolu, Sakarya, Düzce, Kocaeli, Yalova’yı İstanbul’a bağlıyor… Korkunç bir görüntü çekildi - Resim : 1

HERKESİ TEDİRGİN ETTİ

Türkiye'yi sarsan büyük depremler sonrası gözler İstanbul'a çevrildi. Kentte yapı stoku tartışılırken uzmanlar kritik noktalarda bulunan köprü, üst geçit ve viyadüklere dikkat çekiyor. Çökmeleri konusunda olası depremde yardımın ulaşmasına engel olacak yapıların güçlendirilmesi gerektiğine vurgu yapılıyor. Maltepe'de D100 Karayolu üzerinde bulunan kavşak köprüsü de o noktalardan bir tanesi. Köprünün paslı ve eğrilmiş demirleri, çatlak duvarları ve betonundan ortaya çıkan midye kabukları sonrası İBB'ye şikayet yağdı.

 Bolu, Sakarya, Düzce, Kocaeli, Yalova’yı İstanbul’a bağlıyor… Korkunç bir görüntü çekildi - Resim : 2

“ELDEN GEÇİRİLMESİ LAZIM”

İstanbul Teknik Üniversitesi Yapı Malzemeleri Laboratuvarı Sorumlusu İnşaat Mühendisi Prof. Dr. Hasan Yıldırım, köprünün incelenip iyileştirme ve güçlendirme yapılması gerektiğini belirtti. Yıldırım,  "Burada beton yüzeyinde yıpranmalar var. Yıpranma olan yerlerde açılmalar var, açılma olan yerlerde de demirlerin paslandığını görüyorum. Bu gibi köprülerin ne kadar varsa incelenip elden geçirilmesi, gerekiyorsa onarılması lazım" dedi.

Bolu, Sakarya, Düzce, Kocaeli, Yalova’yı İstanbul’a bağlıyor… Korkunç bir görüntü çekildi - Resim : 3

Bolu, Sakarya, Düzce, Kocaeli, Yalova’yı İstanbul’a bağlıyor… Korkunç bir görüntü çekildi - Resim : 4