Borcu olanlar bu fırsatı kaçırmasın! Milyonları ilgilendiren yapılandırmada son tarih açıklandı

Türkiye'de milyonlarca vatandaş borç yapılandırmanın detaylarını merak ediyordu. Gelir İdaresi Başkanlığı son tarihi açıklayarak uyarıda bulundu.

Borcu olanlar bu fırsatı kaçırmasın! Milyonları ilgilendiren yapılandırmada son tarih açıklandı

Türkiye'de milyonlarca vatandaşın merakla beklediği haberin detayları geldi. Gelir İdaresi Başkanlığı'ndan edindiği bilgiye göre, vergi daireleri ve sosyal güvenlik müdürlüklerine ödenecek borçlar başta olmak üzere çok sayıda kurumun alacağının yapılandırıldığı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun'dan yararlanmak için son döneme girildi.

Yapılandırma düzenlemesinden yararlanılmak için tanınan başvuru süresi 31 Mayıs'ta, ilk taksit ödeme süresi ise 30 Haziran'da sona erecekti.

Borcu olanlar bu fırsatı kaçırmasın! Milyonları ilgilendiren yapılandırmada son tarih açıklandı - Resim : 1

Cumhurbaşkanı Kararı ile söz konusu süreler birer ay uzatılmıştı Buna göre, başvuru süresi 3 Temmuz'da (30 Haziran'ın Kurban Bayramı tatiline denk gelmesi nedeniyle), ilk taksit ödeme süresi ise 31 Temmuz'da dolacak.

4.5 MÜKELLEF BORÇ YAPILANDIRDI

Kanun kapsamında Hazine ve Maliye Bakanlığı'na bağlı vergi dairelerine 4 milyon 524 bin 66 mükellef başvurdu ve bu kapsamda 6 milyon 639 bin 482 yapılandırma dosyası oluşturuldu.

Borcu olanlar bu fırsatı kaçırmasın! Milyonları ilgilendiren yapılandırmada son tarih açıklandı - Resim : 2

SÜRE UZATIMI YAPILMAYACAK

Başkanlık yetkilileri, kanun hükümlerinden yararlanmak isteyenlerin 3 Temmuz'a kadar başvurması çağrısında bulundu. Kanun gereğince sürenin uzatılması imkanı bulunmuyor.