BORON temizlik ürünleri tanıtıldı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, BORON temizlik ürünleri tanıtımında, "Tercihini doğallıktan yana kullanmak isteyenlerin, yerli ve milli ürünlerin daha fazla geliştirilmesini isteyenlerin vazgeçilmez adresi BORON olmaya devam edecek" dedi.

BORON temizlik ürünleri tanıtıldı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, BORON Bulaşık Temizlik Ürünleri Tanıtım Toplantısı'na katıldı. Dönmez, ham maddesi boraks olan doğal mineralli bir içeriğe sahip bir temizlik ürünü olduğunu ifade etti. Eti Maden'in yeni ürün için bir buçuk yılı aşkın süredir yoğun Ar-Ge çalışması yürüttüğüne değinen Dönmez, Ar-Ge faaliyetlerinden, pazarlama ve satış ağına kadar yerli imkanlarla üretildiğini vurguladı.

Dönmez, Eti Maden'in bordan üretilen temizlik ürünleri serisine 2 yıl içerisinde el ve yüzey dezenfektanı BOREL ve BORTAM'ın da eklendiğini ifade ederek, tercihini doğallıktan yana kullanmak isteyenlerin, yerli ve milli ürünlerin daha fazla geliştirilmesini isteyenlerin vazgeçilmez adresinin BORON olmaya devam edeceğini söyledi.

Koronavirüs salgınının ilk döneminde oluşan dezenfektan talebi ile ilgili Dönmez, "Bu talebin karşılanması için öncelikle benzine katılan etanol zorunluluğunu kaldırdık. Böylece kolonya ve dezenfektan üretimindeki etil alkol ihtiyacının tamamını karşıladık. Ardından BOREL el dezenfektanı ve BORTAM yüzey temizleyici ürünlerimizle birlikte kişisel hijyenin ve ortam temizliğinin sağlanması adına piyasadaki önemli bir boşluğu ilk zamanlarda doldurduk. Aldığımız tedbirler sayesinde hamd olsun ilk günlerde kamuoyuna hakim olan panik havası bir anda kayboldu" diye konuştu.

Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Serkan Keleşer ise şöyle konuştu: "Ürünümüzde koku, parlak beyazlık ve köpük yok. BORON'un lansmanı yapıldıktan sonra piyasa, kokusuz ürün üretmeye başladı. Bu da BORON'dan önce ve BORON'dan sonra tabirinin gerçekleşmesi demek. Ürün için yaklaşık bir buçuk yıldır uğraşıyoruz. Bu piyasadaki altıncı ürünümüz. Bakanımızın 'doğallıktan vazgeçmeyin, maliyet önemli değil' talimatıyla her seferinde ürünümüzün kalitesini artırdık"