Boşnak Elması Edin Dzeko’dan samimi açıklamalar! Fenerbahçe için övgü dolu sözler: “Fenerbahçe, Türkiye'nin Real Madrid'i”

Fenerbahçe’nin “Boşnak Elması” lakaplı yıldızı Edin Dzeko, sarı-lacivertli takımda mutlu olduğunu belirterek, “Fenerbahçe'yi seçtiğim için çok mutluyum. Geride kalan iki ayda inanılmaz iyi hissettim. Fenerbahçe, Türkiye'nin Real Madrid'i” dedi.

Boşnak Elması Edin Dzeko’dan samimi açıklamalar! Fenerbahçe için övgü dolu sözler: “Fenerbahçe, Türkiye'nin Real Madrid'i”

Fenerbahçe’nin bu sezonki en flaş transferlerinden biri olan Boşnak golcü Edin Dzeko, Amazon Prime’a açıklamalarda bulundu. Dzeko, Inter’den ayrılış süreci, oynamak istediği takım ve Fenerbahçe hakkında çarpıcı sözler kullandı.

Boşnak Elması Edin Dzeko’dan samimi açıklamalar! Fenerbahçe için övgü dolu sözler: “Fenerbahçe, Türkiye'nin Real Madrid'i” - Resim : 1

"INTER'DE DEVAM ETMEK İSTİYORDUM"

İtalyan ekibi Inter’den ayrılmasına ilişkin olarak Edin Dzeko, "Inter'de devam etmek istiyordum, çünkü orada mutluydum. Kulübün benimle ayrılık kararı almasını, Lukaku'yu rahatlatmak olduğunu düşündüm. Benim varlığım onu rahatsız edebilirdi. Bu sebeple Lukaku'nun Inter'den ayrılışına çok şaşırdım" ifadelerini kullandı.

Boşnak Elması Edin Dzeko’dan samimi açıklamalar! Fenerbahçe için övgü dolu sözler: “Fenerbahçe, Türkiye'nin Real Madrid'i” - Resim : 2

"INTER'DE İKİ MÜTHİŞ YIL GEÇİRDİM"

Inter’de geçirdiği 2 yılı değerlendiren Dzeko şunları söyledi:

"Inter'de iki müthiş yıl geçirdim, ancak ne yazık ki düşündüğümüz gibi bitmedi. Şampiyonlar Ligi finalinde Manchester City'e karşı çok şanssızdık. Elimize fırsatlar geldi. Gol atamayınca maçı kazanamıyorsunuz.”

Boşnak Elması Edin Dzeko’dan samimi açıklamalar! Fenerbahçe için övgü dolu sözler: “Fenerbahçe, Türkiye'nin Real Madrid'i” - Resim : 3

"YAŞ SADECE BİR SAYI"

Golcü futbolcu yaşı hakkındaki soruya şu yanıtı verdi.

"Benim için yaş (37) sadece bir sayı. Eğer zihin olarak doğru düşünüyorsanız, fiziksel olarak da hazır oluyorsunuz çünkü ne yapmanız gerektiğini biliyorsunuz.”

Boşnak Elması Edin Dzeko’dan samimi açıklamalar! Fenerbahçe için övgü dolu sözler: “Fenerbahçe, Türkiye'nin Real Madrid'i” - Resim : 4

"FENERBAHÇE'Yİ SEÇTİĞİM İÇİN ÇOK MUTLUYUM"

Fenerbahçe’yi seçtiği için çok mutlu olduğunu ifade eden Dzeko, sarı-lacivertli kulüp için övgü dolu sözler sarf ederek, "Fenerbahçe'yi seçtiğim için çok mutluyum. Geride kalan iki ayda inanılmaz iyi hissettim. Fenerbahçe, Türkiye'nin Real Madrid'i” şeklinde konuştu.

HANGİ TAKIMDA OYNAMAK İSTEDİĞİNİ AÇIKLADI

Edin Dzeko, kariyerinde hangi takımın formasını giymek istediğini de açıkladı:

 "Hangi takımda oynamak isterim? Bu benim için biraz geç sorulmuş bir soru ama Real Madrid diyebilirim. Orada oynama fırsatı yakalamış olan herkesi çok şanslı görüyorum."

Boşnak Elması Edin Dzeko’dan samimi açıklamalar! Fenerbahçe için övgü dolu sözler: “Fenerbahçe, Türkiye'nin Real Madrid'i” - Resim : 5

DZEKO'NUN LİG PERFORMANSI

Takım kaptanı Edin Dzeko, ligdeki Gaziantepspor maçında 2 gol, Antalyaspor ve Samsunspor maçlarında 1’er gol attı. Dzeko, Antalyaspor ve Ankaragücü maçlarında ise asist yaptı. Böylece golcü futbolcu 4 gol, 2 asistlik bir performans sergiledi.

AVRUPA'DA DA TAKIMI SIRTLADI

Dzeko, Konferans Ligi maçlarında da gol katkısı yaptı. Zimbru ile oynanan 2.Ön Eleme Turu ilk maçında 1 gol attı, 2 asist yaptı. Başarılı futbolcu, play-off turunda Twente ile oynanan ilk maçta 1 asist yaparken rövanş maçında ise gol sevinci yaşadı.