Dünya yıldızı iflasın eşiğinde

Brezilyalı futbol efsanesi Ronaldinho iflaşın eşiğine geldi. Dünyaca ünlü yıldızın 57 mülküne borçları nedeniyle el konuldu. Ronaldinho'nun avukatı borçları yapılandırmaya yönelik anlaşma yapıldığını ifade etti.

Dünya yıldızı iflasın eşiğinde

Bir dönemin en çok kazanan futbolcuları arasında yer alan ve dünyanın gelmiş geçmiş en iyi 10 futbolcusu arasında gösterilen Ronaldinho, birikmiş borçları nedeniyle çok zor günler geçiyor. Futbolun efsanesi mali hayatında aynı başarıyı gösteremeyince borç batağına saplandı. Son olarak 57 mülküne el konulan Ronaldiho, yapılandırmaya gittiği borçları nedeniyle iflasın eşiğine geldi.

2015'te futbolu bırakan Ronaldinho için Folha de Sao Paulo’nun verdiği habere göre, yıldız ismin 2 milyon doları geçen borcu bulunuyor. Bu borçlara karşılık olarak da 57 mülküne el konuldu. Brezilya'daki ekonomik kriz, mal varlığını iyi yönetemeyen zengin isimleri de vurmaya başladı. Bunun ilk örneği de dünyanın en iyi futbolcularından olan Ronaldinho oldu.

Hali hazırda 793 bin dolar para cezası bulunan bulunan Ronaldinho, Ulusal Hazine Başsavcısı'nın verdiği bu ceza için yapılandırma anlaşması yaptı. Avukatı Sergio Felicio Queiroz, borçları ve yapılandırmayı doğruladı.

Çift pasaport sahibi Ronaldinho, borçları nedeniyle yurt dışına çıkma yasağı da almıştı.