Ronaldo'nun sözleşmesini teminat gösterdikleri ortaya çıktı

Prof. Dr. Emre Alkin, tv100 ekranlarında yayınlanan Parasal programında Cristiano Ronaldo ile ilgili az bilinen bir gerçeği açıkladı. Peki ekonomi programında neden Ronaldo konuşuldu. İşte herkesi şaşkına uğratan o gerçek.

Prof. Dr. Emre Alkin, tv100'de yaptığı açıklamada Euro'dan her an kötü bir haber gelebilir diyerek Avrupa Birliği'nde İtalyan ve Fransız bankalarında sorun olduğunu, AB Merkez Bankası'nın bu bankaları fonladığını söyledi.

Örnek veren Alkin, "Cristiano Ronaldo'nun Real Madrid'deyken kontratının Real Madrid'e kredi sağlayan kuruluşun zora düşmesi nedeniyle bir süre Avrupa Merkez Bankası'na geçmişti. Bankaya 'Bize çalışan bir şeyin teminatını verin' denilmiş onlar da Ronaldo'nun kontratını vermişler" diye konuştu.

2011 yılında meydana gelen olay şöyle gelişmişti:  Cristiano Ronaldo'nun transferi için kredi sağlayan BANKIA nakit sıkışıklığını gidermek için Avrupa Merkez Bankası'ndan acil kaynak istedi ve bunun karşılığında Cristiano Ronaldo ve Kaka'nın sözleşmelerini teminat olarak göstermek zorunda kaldı.