Uzman isim açıkladı: Asgari ücrete yüzde 60 zam olur mu?

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, tv100 canlı yayınında bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanacak asgari ücrete ilişkin açıklamalarda bulundu. Erdursun, devlet desteği olmazsa açıklanacak rakamın öneminin kalmayacağını ifade etti. Türk-İş'in açıklamasının ardından çalışanlar "Asgari ücrete yüzde 60 zam olur mu?" sorusunun yanıtını araştırıyor. İşte detaylar...

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanacak asgari ücret öncesi tv100 canlı yayınında önemli açıklamalarda bulundu.

Türk-İş'in açıklamasının ardından Özgür Erdursun, asgari ücretin hükümet desteği olmadan bir faydası olmayacağını söyledi. Peki, asgari ücrete yüzde 60 zam olur? Asgari ücret zammı ne kadar olacak? 

İşte Erdursun'un açıklamalarından öne çıkanlar:

Yanlış asgari ücret politikası bizi bu durumlara düşürdü. Bu politika devam ederse çalışanların yüzde 75'i asgari ücretli olur. Bu çalışanlar da emekli olduklarında en düşük emekli maaşını alırlar. 

Asgari ücret özel sektörün cebinden çıkıyor. Hem sigorta primini ödüyor. Hem de maaşını. Ancak memurun, memur emeklilerinin, SSK, Bağ-Kur emeklilerinin emekli aylıklarına da zam yapılacak Ocak ayında. 

Yüzde 60'lık bir zam tabi ki yapılabilir Türkiye'de. Ama TÜİK'in açıkladığı enflasyon ikinci 6 ayda yüzde 17 ise neden biz asgari ücrete yüzde 60 zam yapıyoruz? Öyleyse memur ve emkliye de aynı zammı vermemiz lazım.