Bu destekten kadınlar yararlanacak! Konut alacaklara destek verilecek! Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı detayları açıkladı!

Kadınlar için hazırlanan destek paketine yönelik detayları Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık açıkladı. Eşi vefat eden kadınlara ev sahibi olabilmeleri adına sağlanan bu destek ile isteyen kişiler 300 bin TL ödeme alabilecek. Konut desteğinden kimler faydalanabilecek? Hangi illerde konut desteği olacak? İşte merak edilen konuya ilişkin detaylar...

Bu destekten kadınlar yararlanacak! Konut alacaklara destek verilecek! Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı detayları açıkladı!

Devlet tarafından bakanlıklar aracılığıyla yapılan destek ödemeleri, vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Kadınlara yönelik yapılan destek paketleri de büyük ilgi görüyor. Kadınlara yönelik yeni paketin müjdesini veren Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, pakete ilişkin detayları açıkladı. Paketin adı, “Eşi Vefat Etmiş Kadınlara Yönelik Konut Destek Programı” olarak belirlendi. Bakan Yanık, 2 bin 23 adet konutun yapılacağını ve konut başına 300 bin TL destek yapılacağının altını çizdi. Bakanlık, konut desteği kapsamında 607 milyon TL bütçe ayırdı. Bakanlık bu konutların hem yapılacağını hem de konut satın alınacağını belirtti. İnşa edilecek olan konutlar 80 metrekare olacak. Konut mülkiyetlerinin Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakıflarında olacağını belirten Bakan Yanık, konutta ikamet edecek olan kişilerin hiçbir bedel ödemeden oturabileceğini belirtti. Evde oturan kişilerin evden çıkması durumunda bu konut, eşi vefat eden başka bir kişiye verilecek.

Bu destekten kadınlar yararlanacak! Konut alacaklara destek verilecek! Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı detayları açıkladı! - Resim : 1

Bakan Yanık, detayları açıkladı

Eşi vefat etmiş olan kadınlar için hazırlanan konut yardımı projesi kapsamında yer alan konut temini için ilk etapta Osmaniye, Kahramanmaraş, Samsun, Bingöl’de anlaşmalar yapıldı. Eşi vefat eden ve 18 yaşın altında en az üç çocuğu bulunan kadınlar proje kapsamında yer alacak. Belirlenen illerde başlayacak projeden yararlanmak için kişilerin konutun bulunduğu ilde ikamet etmesi gerekmektedir. Konut desteği almak isteyen kişiler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Kanunu kapsamında olmalıdır. Kişilerin herhangi bir sosyal güvenlik kurumuna bağlı olmaması veya bu kurumlardan gelir almaması gerekir. Bunun yanı sıra aylık geliri net asgari ücretin üçte birinden az olması gerekir.

Bu destekten kadınlar yararlanacak! Konut alacaklara destek verilecek! Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı detayları açıkladı! - Resim : 2

Bakanlık, kullanılamaz evlere tadilat yapıyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan ödemeler kapsamında yaşamanın mümkün olmadığı, kullanılamayacak kadar eski ve bakımsız olan evlerinde bakım ve onarım çalışmaları yapılıyor. Vatandaşların evlerinin onarımını yapabilmesi için 75.000 TL, prefabrik ev yapımı için 150.000 TL, betonarme ev yapımı için de 200.000 TL ödenek veriliyor. Bu ödemelerden yararlanan kişiler Eşi Vefat Etmiş Kadınlara Yönelik Konut Destek Programı’na başvuru yapamayacak.

Sosyal güvencesi bulunmayan ihtiyaç sahibi vatandaşlar için de TOKİ aracılığıyla sosyal konut edinme yardımı yapılmaktadır. Bu proje için geri ödemeli olarak sosyal konut verilmektedir. Proje kapsamında 1+1 konutlar için ayda 100 TL, 2+1 konutlar için 130 TL olmak üzere 270 ayda geri ödeme fırsatı tanınıyor. Geri ödemeler ve destekler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakıfları üzerinden yapılmaktadır.