Evde bakım parası, 65 yaş aylığı ve engelli aylığı alanlara müjde! Ocak zammı hesaplandı! Yardım paraları kaç TL oldu? Evde bakım parası kaç TL oldu? İşte detaylar...

Devlet tarafından yapılan destek ödemeleri, ihtiyaç sahibi ve dar gelirli hanelere destek olmak amacıyla yapılmaktadır. Asgari ücret, memur ve emekli maaş zamları gündemdeki yerini korurken 65 yaş aylığı, engelli aylığı ve evde bakım parasından faydalanan vatandaşlar da Ocak zammına gözlerini çevirdi. 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parasına da Ocak ayında zam yapılacak. Peki, 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parası Ocak 2023 tarihinden itibaren ne kadar olacak? İşte detaylar

Evde bakım parası, 65 yaş aylığı ve engelli aylığı alanlara müjde! Ocak zammı hesaplandı! Yardım paraları kaç TL oldu? Evde bakım parası kaç TL oldu? İşte detaylar...

Devlet tarafından vatandaşa yapılan ve en çok ilgi gören yardımlar arasında 65 yaş aylığı, engelli aylığı ve evde bakım parası yer alıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan bu yardım ile ihtiyaç sahibi vatandaşlara destek veriliyor. Nakit olarak sağlanan bu destek ile dar gelirli haneler ihtiyaçlarını karşılayabiliyor. Sosyal destek ödemeleri, asgari ücret, memur ve emekli maaşlarına gelen zam ile birlikte artış gösterecek. Bu ödemelerden faydalanan vatandaşlar, şimdi merakla 65 yaş aylığı, engelli aylığı ve evde bakım parasına yapılacak zammı merak ediyor. Peki, 65 yaş aylığı, engelli aylığı ve evde bakım parasına ne kadar zam yapılacak? Ocak 2023 itibariyle 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parası kaç TL olacak?

 Evde bakım parası, 65 yaş aylığı ve engelli aylığı alanlara müjde! Ocak zammı hesaplandı! Yardım paraları kaç TL oldu? Evde bakım parası kaç TL oldu? İşte detaylar... - Resim : 1

Yıl sonunun yaklaşmasıyla birlikte asgari ücret, emekli ve memur maaşlarına yapılacak zamlar da merakla bekleniyor. Milyonlarca çalışan ve emekli vatandaş yapılacak zamları araştırıyor. Hesaplamalar yapılmaya, tahminler açıklanmaya başladı. Milyonlarca kişi gözünü Ocak 2023 tarihine çevirdi. 

Açıklanan bir son dakika haberine göre; AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, asgari ücrete ilişkin yaptığı açıklamasında, 2. dönemde 6. aydan sonraki enflasyon üzerinden hesaplama yapılarak, asgari ücretin 7 bin 500 TL olabileceğinin, hatta bu rakamı da aşabileceğinin altını çizdi. 

Devlet tarafından yapılan destek ödemelerindeki artış oranı, memur maaşlarına göre yapılıyor. Bu sebeple memur maaşındaki artış, yaşlılar, engelliler, hasta ve çocuklar için yapılan destek ödemelerini artıracak. Bu kapsama giren 65 yaş aylığı, evde bakım desteği, kronik hasta yardımı ve engelli aylığı ödemeleri de memur maaşı oranıyla hesaplanarak artış gösterecek. 

 Evde bakım parası, 65 yaş aylığı ve engelli aylığı alanlara müjde! Ocak zammı hesaplandı! Yardım paraları kaç TL oldu? Evde bakım parası kaç TL oldu? İşte detaylar... - Resim : 2

Devlet tarafından yapılan ödemelerin bir kısmı da asgari ücret oranına göre yapılmakta. Bu kapsamda Ocak 2023 tarihinde açıklanacak yeni asgari ücret ile beraber, emeklilik ödeneği, sigorta primi, işsizlik yardımı, askerlik ve analık borçları, genel sağlık sigortası primleri, isteğe bağlı sigorta primleri, 65 yaş ve üstü emekli maaşları, malullük aylıkları ve staj ücreti olacak şekilde birçok nakit destek tutarı da artış gösterecek. 

Takvim'den Çığıl Ön Yener'in aktarımına göre, 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım maaşında Ocak 2023 zammı için kısa bir süre kaldı. 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım maaşı için Ocak 2023 zammı için yeni rakamlar da bir bir hesaplanıyor. 

 Evde bakım parası, 65 yaş aylığı ve engelli aylığı alanlara müjde! Ocak zammı hesaplandı! Yardım paraları kaç TL oldu? Evde bakım parası kaç TL oldu? İşte detaylar... - Resim : 3

65 yaş aylığı: Sosyal güvenceye sahip olmayan 65 yaş üstü vatandaşlar için devlet tarafından verilen 65 yaş aylığı, enflasyonun tahmin edildiği gibi gerçekleşmesi durumunda bin 536 TL'den bin 894 TL'ye yükselecek. 65 yaş aylığı, geçen Temmuz ayında yapılan zamla bin 84,54 TL'den bin 536 TL'ye yükseltilmişti. 

Evde bakım aylığı: Bakıma muhtaç olan yaşlılar ve engellilere destek amacıyla verilen 3 bin 336 TL tutarındaki evde bakım parası, 2023 Ocak zammıyla 4 bin 113 TL'ye kadar yükselecek. Evde bakım desteği, geçen Temmuz ayında gelen zamla ise 2 bin 343 TL'den 3 bin 336 TL'ye ulaşmıştı.

Engelli yakını aylığı: 18 yaşından küçük engelli vatandaşların yakınları için Temmuz zammı ile birlikte bin 226 TL'lik nakit destek ödemesi yapılıyor. Ocak 2023 zammı ile birlikte söz konusu bu sosyal destek ödeme rakamı da bin 512 TL'ye yükselecek.