Bu diyet haftada 3 kilo verdiriyor!

Yeni İngiliz diyeti haftada 3 kilo verdiriyor. Peki İngiliz diyeti nasıl yapılır? İşte detaylar...

Bu diyet haftada 3 kilo verdiriyor!

İngilizler çay yaparak zayıflıyor. Peki zayıflatan İngiliz karışımı nasıl yapılıyor? Püf noktaları neler? İşte detaylar...

İngiltere diyeti nedir?

İngiltere ya da İngiliz diyeti son zamanlarda adını sıkça duyduğumuz bir beslenme modeli olmaya başladı. Birçok popüler diyet gibi İngiltere diyeti de düşük kalorili bir beslenme programının olduğu bir diyettir. Diyetin temelinde İngilizlerin neredeyse her gün tükettiği İngiliz çayı yer almaktadır. Bununla beraber sağlıklı sıvıların tüketildiği ortalama 600-800 kalori alındığı bir diyettir. İngiliz çayında genellikle siyah çay kullanılmaktadır fakat yeşil çay da diğer tercih edilen çay türüdür. Çay ortalama 3-4 dakika demlenir ve üzerine bir miktar süt ilave edilir. İngilizler genellikle az yağlı süt tercih etmekte ve şeker kullanımından kaçınmaktadır. Çay yüksek oranda polifenolik bileşikler içermektedir. Bu bileşikler vücutta antioksidan etki gösterir ve metabolizmayı ve dolaylı olarak yağ yakımı hızlandırır, ödem atımında yardımcı olur. Ayrıca sütte bulunan CLA bileşiği (CLA bir yağ asitidir) yağ yakımını desteklemektedir. Bu diyette amaçlanan ise düşük kalorili sıvı diyetiyle beraber metabolizmayı hızlandıran bir çay tüketip hızlı kilo kaybını sağlamaktır.

İngiltere diyeti nasıl uygulanır?

Bu diyette ana öğün yer almamaktadır. Sadece hazırlanan çay, domates suyu, maden suyu, su, süt ve meyve-kuruyemişler tüketilebilir.

Bu diyet için öncelikle her gün İngiliz çayına benzer bir çay yapılması gerekmektedir. Yeşil çayın polifenol içeriği siyah çaya göre daha yüksektir. Bu nedenle hazırlanacak olan çay için yeşil çay tercih edilmelidir.

2 litre kaynar suya 2 tatlı kasığı yeşil çay, 2 adet çubuk tarçın (1 silme tatlı kaşığı toz tarçın), 3-4 küçük parça taze zencefil (1 silme çay kaşığı toz zencefil) eklenip 3-4 dakika demlendirmek gerekmektedir.

Demlendikten sonra bir süzgeç yardımı ile süzülmelidir. Hazırlanan çay her iki saatte bir 1 bardak olacak şekilde tüketilmelidir. Çayın üzerine 40-50 ml süt ilave edilmelidir.

Ara öğünlerde ise meyve ve sağlıklı kuruyemişler tüketilmelidir. Ayrıca yeterli miktarda su tüketimi de oldukça önemlidir. Günlük ortalama 2.5 litre veya kilogram başına 30 ml olacak şekilde su tüketilmelidir.

Diyette verilen kiloların kalıcı olması ve kilo kaybının devam etmesi için de yapılması gerekenler vardır.

Çok düşük kalorili bir diyet olduğu için diyetin sonunda eğer eski beslenme alışkanlıklarınıza geri dönerseniz hızlı bir şekilde kilo artışı meydana gelecektir.

Bu nedenle diyetten sonraki 2-3 gün protein içeriği yüksek bir beslenme programı uygulanması ve ardından Akdeniz tipi beslenme programı uygulanması gerekmektedir.