Bu fırsatı kaçırmayın! TOKİ 2022 arsa ve iş yeri başvuruları başladı! Uygun taksitler, faizsiz ödeme koşulları...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından geçtiğimiz ay detayları açıklanan "“İlk Evim, İlk İş Yerim” projesi gelmiş geçmiş en büyük sosyal konut projesi olarak anılıyor. Ev almak isteyenler başvurularını yaptı. Şimdi de TOKİ sosyal konut projesi kapsamında arsa ve iş yeri başvuruları başladı. Peki TOKİ 2022 arsa ve iş yeri başvuruları için son başvuru tarihi ne zaman? TOKİ 2022 arsa ve iş yeri için kimler başvurabilir? TOKİ 2022 arsa ve iş yeri başvuru şartları nelerdir?

Bu fırsatı kaçırmayın! TOKİ 2022 arsa ve iş yeri başvuruları başladı! Uygun taksitler, faizsiz ödeme koşulları...

Geçtiğimiz ay Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan 'İlk evim, ilk iş yerim' projesi kapsamında, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığından arsa almak isteyen vatandaşlar, TOKİ 2022 arsa ve iş yeri başvuruları için merakla bekliyordu. TOKİ tarafından elektrik, su ve stabilize yol altyapıları tamamlanmış, imar planı yapılmış ve inşaat yapmaya hazır 1 milyon arsa ile 10 bin iş yeri için başvuru süreci bugün başlıyor. Peki TOKİ 2022 arsa ve iş yeri başvuruları için son başvuru tarihi ne zaman? TOKİ 2022 arsa ve iş yeri için kimler başvurabilir? TOKİ 2022 arsa ve iş yeri başvuru şartları nelerdir? Toki arsa ve iş yeri için nereden başvuru yapılacak?

Geçtiğimiz hafta binlerce vatandaş tarafından merakla takip edilen TOKİ 2022 arsa başvurularına dair önemli açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TOKİ projelerine ilişkin bir son dakika müjdesi de paylaştı ve TOKİ arsa projeleri için rakamın 1 milyona çıkarılacağını söyledi.

Birçok kişinin merakla beklediği TOKİ 2022 arsa başvuruları bugün resmen başlıyor. Başvurmak isteyen vatandaşlar için TOKİ 2022 arsa başvuruları 7 Kasım 2022 tarihine kadar devam edecek ve başvurular Ziraat Bankası Şubeleri aracılığıyla yapılabilecek. 

Adı “İlk Evim, İlk İş Yerim” şeklide açıklanan TOKİ 2022 sosyal konut projesi için konut başvuruları geçtiğimiz ay başlamıştı. Bugün itibariyle de merakla beklenen arsa ve iş yerlerine geldi. Kampanya kapsamında 1 milyon arsa ve 10 bin iş yeri için başvurular bugün itibarıyla alınacak. 

Elektrik, su ve stabilize yol altyapıları tamamlanmış, imar planı yapılmış ve inşaat yapmaya hazır 1 milyon arsa ile 10 bin iş yeri için başvuru 7 Kasım tarihine kadar sürecek. İşte ayrıntılar...

Bu fırsatı kaçırmayın! TOKİ 2022 arsa ve iş yeri başvuruları başladı! Uygun taksitler, faizsiz ödeme koşulları... - Resim : 1

TOKİ 2022 arsa ve iş yeri başvurusu nereden yapılacak?

Kendi işinin patronu olmak isteyenler için iş yeri başvuruları, e-Devlet üzerinden ve il merkezlerinde Halk Bankası, ilçelerde ise Ziraat Bankası şubeleri aracılığıyla gerçekleştirilebilecek. Arsa başvuruları ise yalnızca Ziraat Bankası aracılığıyla gerçekleştirilebilecek.

TOKİ 2022 arsa ve iş yeri başvuru şartları belli oldu mu? Başvuru şartları neler? 

Arsa ve iş yeri başvurularında Türk vatandaşı olunması ve 18 yaşının doldurulmuş olunması öncelikli şartlar arasında bulunuyor. Elektrik, su ve stabilize yol altyapıları tamamlanmış, imar planı yapılmış ve inşaat yapmaya hazır 1 milyon arsanın başvurularında, tahsis edilecek arsalar büyükşehir merkez ilçelerinden herhangi birisinde ise o şehrin merkez ilçelerinden birinin sınırlarında, diğer belediyelerde ise arsa tahsisi öngörülen belediye sınırlarında ikamet edilmesi şartı bulunuyor. 

Toplamda 50 bin iş yeri verilecek proje çerçevesinde ilk etapta 28 şehirde 10 bin iş yeri için başvuracakların ise projenin bulunduğu il nüfusuna kayıtlı veya o il sınırlarında faaliyet gösteriyor olmaları gerekli tutuluyor. 

İş yeri için başvuranların Ustalık Belgesi, İşyeri Açma Belgesi, İlgili Oda Kayıt Belgesi, Vergi Levhası, ve e-Ticaret yapıldığına dair nace kodu gibi bilgileri gösteren belgelerden birine sahip olması gerekli.

Bu fırsatı kaçırmayın! TOKİ 2022 arsa ve iş yeri başvuruları başladı! Uygun taksitler, faizsiz ödeme koşulları... - Resim : 2

TOKİ arsa başvurusu yapanların aylık gelir durumunun 16 bin TL'den düşük olmaması gerekiyor.

Arsa tahsis edilecek olan vatandaşların, kendisinin veya eşinin ya da ergin olmayan çocuğunun herhangi bir belediye sınırı içerisinde konut yapmaya müsait arsaya veya herhangi bir yerde bir ev ile apartmanın ayrı bir dairesine karşılık gelen arsa payının bulunmaması gerekiyor. 

775 sayılı Gecekondu Kanunu ve Uygulama Yönetmeliği hükümleri uyarınca yapılmış olan uygulamalardan daha önce yararlanılmamış olması gerekiyor. 

Arsa ve iş yeri için başvuru bedellerinin yatırılması gerekiyor. 

Bu fırsatı kaçırmayın! TOKİ 2022 arsa ve iş yeri başvuruları başladı! Uygun taksitler, faizsiz ödeme koşulları... - Resim : 3