Bu güncelleme ile güç kullanıcıların elinde olacak! Instagram'dan yepyeni güncelleme! 'Sessiz Mod'

Dünyanın en çok kullanılan sosyal medya platformlarından biri olan Instagram'a yepyeni güncellemeler geliyor. Çatı şirketi Meta tarafından duyurulan güncellemelerin bazıları belirlenen ülkelere gelirken bazıları ise tüm dünyadaki kullanıcılar tarafından kullanılabilecek. Kullanıcı deneyimini geliştirmek ve güvenliği artırmak isteyen şirket çalışmalarını sürdürüyor.

Bu güncelleme ile güç kullanıcıların elinde olacak! Instagram'dan yepyeni güncelleme! 'Sessiz Mod'

Instagram tarafından geçtiğimiz gün yapılan açıklamada, platformdaki zaman yönetiminin kontrol altına alınmasına ilişkin ‘Sessiz Mod’ isimli bir özellik devreye sokuldu. Bu güncellemenin uygulamayı kullanmaya ara vermek isteyen kullanıcılar için yararlı olacağı düşünülüyor. Bu modu aktif hale getire kullanıcıların, gelen bildirimleri susacak, mesajlarına da otomatik yanıtlar verilecek.

ARKADAŞLARA DA BİLDİRİM GİDECEK

‘Sessiz Mod’, sayesinde gelen bildirimler susturulabilecek ve DM’leri de otomatik olarak yanıtlanacak. Bununla birlikte durumunuzu ‘Sessiz Modda’ olarak yaparak uygulamada aktif olmadığınızı takipçilerinize bildirecek. Şirket yaptığı açıklamada, bu özelliğin gece geç vakitlerde platformu kullanan genç kullanıcıların da işine yarayabileceğini düşünüyor.

Bu güncelleme ile güç kullanıcıların elinde olacak! Instagram'dan yepyeni güncelleme! 'Sessiz Mod' - Resim : 1

Sessiz moda geçen kullanıcılar tarafından paylaşılan ekran görüntüleri incelendiğinde, profilde bu ibarenin yer aldığı görülüyor. Aynı zamanda modun ne kadar açık kalacağı zamanlayıcı yardımıyla ayarlanabiliyor. 

Sessiz Mod, şimdilik ABD, Birleşik Krallık, Kanada, Avustralya ve Yeni Zelanda’da bulunan kullanıcılar tarafından kullanılabiliyor. Instagram, güncellemenin yakında diğer ülkelere de geleceğini söylüyor. 

Bu güncelleme ile güç kullanıcıların elinde olacak! Instagram'dan yepyeni güncelleme! 'Sessiz Mod' - Resim : 2

GÖRMEK İSTEMEDİĞİNİZİ GÖRMEYECEKSİNİZ

Instagram'a gelen yeni güncellemelerden biri de kullanıcıların karşısına çıkan içerikler üzerinde daha fazla kontrol sahibi olması için de bir özellik getirdiğini belirtti. Bundan böyle, keşfet kısmında görmek istenmeyen birçok içeriği aynı anda seçerek gizlenebilecek.

Özelliği kullanmak için keşfet kısmından bir gönderiyi seçip, ‘İlgilenmiyorum’ butonuna basmak, daha sonrasında ise alt kısımda beliren bölümdeki ‘Diğerlerini gizle’ seçeneğini seçmek gerekiyor.

Ayrıca, önerilen içeriklerde görmek istenmeyen kelimeleri de seçmek mümkün hâle geldi. Bu özellikle birlikte seçtiğiniz kelimeler, kelime öbekleri ve emojiler önerilen gönderilerde karşınıza çıkmıyor.

Bu güncelleme ile güç kullanıcıların elinde olacak! Instagram'dan yepyeni güncelleme! 'Sessiz Mod' - Resim : 3

ÇOCUKLARIN GÜVENLİĞİ İÇİN DE BİR ÖZELLİK GELDİ

Son olarak Instagram, ebeveynlerin gençlerin uygulamayı kullanımı konusunda daha bilgili olmasını da sağlamak için yeni bir özellik de getirdi. Artık ebeveynler, çocuklarının engellediği hesapları görebilecek.

Güncellemelerle gelen diğer bir özellik ise ebeveynlerin çok hoşuna gidecek. Anne babaların, çocuklarının sosyal medyayı nasıl kullandıkları konusunda daha fazla bilgi edinmesini sağlayacak. Gelen özellik ile birlikte artık ebeveynler, çocuklarının engellediği hesapları görecek.

Bu güncelleme ile güç kullanıcıların elinde olacak! Instagram'dan yepyeni güncelleme! 'Sessiz Mod' - Resim : 4

Kaynak: Webtekno