Bu hataya asla düşmeyin! Klozet kapağını kapatmadan sakın sifona basmayın

Önemsenmeyen ve hatta sebebi bilinmeyen hataların başında gelen klozet kapağını kapatmadan sifona basmak, düşündüğünüzden daha büyük sonuçlara sebebiyet verebilir. Peki, neden sifona basmak için klozet kapağını kağını kapatmamız gerekiyor? İşte, hayat kurtaracak o detay...

Bu hataya asla düşmeyin! Klozet kapağını kapatmadan sakın sifona basmayın

Çoğumuz tuvaletteki işimiz bittiğinde klozet kapağı açıkken sifona basıyoruz. Peki, bunun ne kadar zararlı ve sağlıksız olduğunu biliyor muydunuz? Seneler önce yapılan bir çalışma size klozet kapağı açıkken sifon çekmemeniz gerektiğini fark ettirecek.

Bu hataya asla düşmeyin! Klozet kapağını kapatmadan sakın sifona basmayın - Resim : 1

KLOZET KAPAĞINI KAPATMADAN SAKIN SIFONA BASMAYIN

Dr. Charles Gerba’nın 1975 yılında yaptığı bir çalışmaya göre; klozet kapağı açıkken sifon çekilmesi halinde koli basili bakterisi altı saate kadar havada geziniyor ve uçuşan bakteriler 6 metre uzağa kadar gidebiliyor.

Yani diş fırçanızdan havlularınıza ve hatta banyoda açıkta bulunan her eşyanıza gidip yapışarak sizi ve ailenizi hasta ediyor. Ayrıca 1gr dışkıda 10 milyon virüs, 1 milyon bakteri ve bin parazitik kist bulunduğu söyleniyor.

Bakteriler tuvalette haftalarca yaşayabiliyor. Nedeni de banyonuzdaki nem. Bunun önüne geçmek için sifonu çekmeden önce klozetin kapağını kapatmanız gerekiyor.