Bu iller birinci derece riskli bölge! Hangi şehirlerde deprem olabilir?

Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremin izleri devam ediyor. Yaşanan felaketin ardından olası İstanbul depremi de tekrar gündeme geldi. AFAD güncel deprem risk haritasını paylaştı. Hangi şehirlerde deprem olabilir? Fay hatları nerelerden geçiyor?

Bu iller birinci derece riskli bölge! Hangi şehirlerde deprem olabilir?

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 6 Şubat günü saat 04:17 sularında meydana gelen 7.7 büyüklüğündeki depremin ardından enkaz altında arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. AFAD Türkiye deprem risk haritasını paylaştı. Hangi şehirlerde deprem olabilir? Fay hatları nerelerden geçiyor? 

TÜRKİYE DEPREM RİSK HARİTASI

Binlerce can kaybına ve yıkama yol açan Kahramanmaraş depreminin ardından Türkiye'nin deprem bölgeleri merak edildi. AFAD Türkiye Deprem Risk Haritası'nı paylaştı. İşte, il il deprem bölgeleri...

Bu iller birinci derece riskli bölge! Hangi şehirlerde deprem olabilir? - Resim : 1

Bu iller birinci derece riskli bölge! Hangi şehirlerde deprem olabilir? - Resim : 2

FAY HATLARI NERELERDEN GEÇİYOR?

Türkiye'de Kuzey Anadolu Fay Hattı ve Doğu Anadolu Hattı ve Batı Anadolu fay hattı olmak üzere toplamda 3 büyük fay hattı bulunuyor. Deprem haritasında kırmızı renkte görülen iller birinci derece deprem bölgesi, pembe renke olanlar ikinci derece riskli bölge, sarı olan iller üçüncü dereceden deprem bölgesi olarak geçiyor. 

Birinci derece deprem bölgesi olan ilçeler ise şöyle; İzmir, Balıkesir, Manisa, Muğla, Aydın, Denizli, Isparta, Uşak, Bursa, Bilecik Yalova, Sakarya, Düzce, Kocaeli, Kırşehir, Bolu, Karabük, Hatay, Bartın, Çankırı, Tokat, Amasya, Çanakkale, Erzincan, Tunceli, Bingöl ve Muş, Hakkari, Osmaniye, Kırıkkale ve Siirt...