Bu kez çocuklar mezuniyet için oynadı! İBB'nin 'oyunu' seyirciyle buluştu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Şehir Tiyatroları Çocuk Eğitim Birimi Mezuniyet Oyunu, Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi'nde seyirciyle buluştu. 5 yıllık bir eğitimin ardından oyunlarını sergileyen çocuklar, gösterinin ardından mezuniyet belgelerini aldı. Şehir Tiyatroları Çocuk Eğitim Birimi Sorumlusu Deniz Yeşil Mavi, "2018 yılında yaptığımız sınavla aldığımız öğrencilerimizi bugün mezun ediyoruz" dedi.

İBB Şehir Tiyatroları Çocuk Eğitim Birimi, 5 yıl süren eğitimin ardından 'Mezuniyet Oyunu' için sahne aldı.

Çocukları sanatla buluşturan Çocuk Eğitim Birimi, usta yazarların eserlerini, şairleri ve şiirleri kendi oyun bahçeleriyle buluşturarak sahneye renk getiriyor.

Mezuniyet oyunu için konuşan Dramaturg Yelda Özdeş, "O hepimizin çok eskilerden bildiği oyunları oyunlaştırarak ve sahneye koyarak bir derleme yaptık." dedi.

Amaçlarının sanatı çocuklara sevdirmek olduğunu ifade eden Sahne Eğitmeni Betül Kzılok Bavli, "Amacımız ilerinin iyi seyircileri, tiyatroya meraklı olanlarını bulup onları da tiyatro sanatı üzerine eğitim almalarını sağlamak için konservatuvara yönlendirmek." ifadelerini kullandı.

"EĞİTİME ARA VERMİŞTİK"

2018 yılında yaptıkları sınavla aldıkları öğrencileri bugün mezun ettiklerini dile getiren ŞT Çocuk Eğitim Birimi Sorumlusu Deniz Yeşil Mavi, şunları söyledi:

"Tabii dünyanın yaşadığı bazı pandemi gibi sorunlardan dolayı eğitime ara vermiştik. Eğitime daha sonra başladık. Fakat deprem gibi bir felakette yaşayınca tekrar ara verdik. Kısa bir sürede tekrardan oyun hazırlıkları yaptık."

Yönetmen Musa Arslanali, "İçlerinde daha çok çocuk ve oyun temalı şiirleri bir araya getirip o kolajı çocuk oyunlarıyla birleştirip bir sunum yapmak istedik." dedi.

Heyecanını dile getiren ve bugün mezun olan öğrencilerden Eda Eliz Ilgaz ise, "Bence oyunumuz normal bir tiyatro gibi değilde özel bir oyun. Şu ana kadar şehir tiyatrolarının yapmadığı bir konsept." ifadelerini kullandı.

Öğrenciler eğitimleri boyunca sahne, oyunculuk, dramaturg, diksiyon, sosyal beceri, dans, şan, doğaçlama gibi pekçok ders aldı.

Mezuniyet oyunuyla sahneye çıkan öğrenciler oyunun ardından mezuniyet belgelerini aldı.