Bu kez katip vurgunu iddiası! Ucuz altın ve ev bulmayı vadetti!

Seçil Erzan'la tekrar gündeme gelen ponzi sistemiyle bir dolandırıcılık vakası daha. Bu sefer 'ponzi sistemi'ni bir katip, avukat nişanlısına uyguladı. Katip 'Size ucuz altın ve ev bulabilirim' vaatleriyle avukat nişanlısını ve ailesini dolandırdı. Katibin akıl almaz dolandırıcılığında tüm detaylara tv100 muhabiri Halil Sadri Yılmaz, ulaştı.

Türkiye’deki son günlerin meşhur dolandırıcılığı 'ponzi sistemi' her geçen gün ilginç vakalarla artmaya devam ediyor. Bu sefer dolandırıcılık olayı İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi'nde gerçekleşti. 'Ponzi sistemi'ni bir katibin, avukat nişanlısına yaptığı iddia edildi.

tv100 muhabiri Halil Sadri Yılmaz, adliyede gerçekleşen 'ponzi sistem' uygulanarak yapılan  dolandırılıcılığın detaylarını tek tek anlattı.

İddiaya göre; İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi'nde çalışan, Katip Gizem E. ponzi sistemi kurdu. Nişanlandığı ailesi ve avukatını dolandırdı. Adliyede çalışan 12 temizlik görevlisini de dolandırdığı iddia edilen Gizem E., nişan attı katiplikten de istifa etti.

KATİP, AVUKAT NİŞANLISINI DOLANDIRDI

Önce güvenini kazandı ardından sevgisini. İşler ciddiye binince nişanlandı. İddiaya göre kadın katip, avukat nişanlısını dolandırdı.

'SİZE UCUZ ALTIN BULABİLİRİM' VAADİYLE KANDIRDI

Gizem E. , İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi'nde ktaip olarak çalışıyordu. Avukat M. M ile adliyede tanıştı. Çift, evlilik yoluna girip nişanlandı. Genç kadın, müstakbel ailesinin güvenini kazandı. 'Size ucuz altın bulabilirim, piyasadan çok daha ucuza altın alırım' vaadinde bulundu. Öncelikle bu şekilde çalışmaya başladı.

Aile, gelin adayına küçük miktarda para verdi. Katip dediği gibi piyasa fiyatından daha düşük bedele altın getirdi.

Aile daha sonra gelin adayına daha çok para vermeye başladı ve güven ilişkisi giderek arttı. Bu altın yatırımı bir zaman sonra ev yatırımına dönüştü.

Avukat ve ailesi katibe parayı verdi ve ucuz fiyata ev almayı bekledi. Ancak daha sonra anlaşılıyor ki şahıs ne yazık ki bunu itaat haline getirmiş. Farklı kişilere aynı şekilde aynı yolla o kişilere de dolandırıcılıklar yapmış olduğu anlaşıldı.

Gerçek ortaya çıktı. Genç avukat önce nişan attı ardından da savcılığın yolunu tuttu.

KATİP, TEMİZLİK GÖREVLİLERİNİ DE AYNI YÖNTEMLE DOLANDIRDI

İddiaya göre; katibin tek dolandırıcılığı avukata da değildi. Katip, temizlik görevlilerini 'Ucuz telefon getireceğim' vaadiyle de kandırdı.

Gizem E. katiplikten istifa etti. İstinafta çalışan 12 temizlik görevlisi de katipten şikayetçi oldu.

AVUKATA ŞİKAYETİYLE İLGİLİ 'TAKİPSİZLİK KARARI'

Başsavcılık olayla ilgili soruşturma başlattı. Başsavcılık, avukatın şikayetiyle ilgili takipsizlik verdi. Gerekçe olarak; şikayetçinin avukat olduğu gösterildi.

Avukat takipsizliğe itiraz etti. Temizlik görevililerin şikayetine ilişkin soruşturma ise sürüyor.