Bu mahalle minik Said'in davul sesiyle sahura kalkıyor

Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesine bağlı Karacakılavuz Mahallesi'nde yaşayan vatandaşlar 3 yaşındaki minik Said'in davul sesiyle sahura uyanıyor.

Minik boyuyla minik davulunu boynuna takan 3 yaşındaki Said Ensar, Ramazan ayı süresince babasının peşine takılıp, Ramazan davulculuğu geleneğini devam ettiriyor.

 Minik Said'in babası Hasan Sirkeci, bu geleneği asırlar boyunca devam ettirmek istediklerini belirterek şunları söyledi...

“Bu geleneği bırakmadık”

“Nesilden nesile kuşak altıncı göbek davulculuğunu devam etmekteyiz. 1885 yılında Bulgaristan'da dedelerimizin göç etmesinden sonra büyük dedeyle başlayan Ramazan'da davul geleneği ondan sonra çocuğuna, çocuğundan torunlara kadar yani bize kadar devam etti. Karacakılavuz merkez mahallesinde biz Sirkeciler bu geleneği bırakmadık ve devam ettirmekteyiz”

"Şu ana kadar Said Ensar'dan küçük Ramazan davulcusu görmedik"

"Şu ana kadar Said Ensar'dan küçük Ramazan davulcusu görmedik. Zaten görülmediği için bu noktaya geldik. İnşallah dedelerimizden bize kalan bu yadigarı o da böyle devam eder. Bu güzel örf ve adetlerimizin sonuna kadar gitmesini istiyoruz"