Bu paranın yarısı gerçek yarısı sahte! Bankamatik bile ayırt edemiyor: On binlerce liralık vurgun yaptılar

Dolandırıcılar, gerçek para ile sahte parayı birleşti. Akılalmaz dolandırıcılık yöntemiyle birlikte bankamatik bile aradaki farkı anlayamadı... İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü, dolandırıcılık büro amirliği ekipleri ise şüphelileri bankamatik kamerasından tespit etti ve kıskıvrak yakaladı... tv100’den Halil Sadri Yılmaz’ın özel haberi…

Dolandırıcıların son yöntemi şaşırttı. Gerçek para ile sahte parayı birleştirdiler. ATM’ye dadanan dolandırıcılar, on binlerce liralık vurgun yaptılar. Söz konusu ‘pes dedirten’ dolandırıcılık olayı İstanbul’da yaşandı.

tv100’den Halil Sadri Yılmaz’ın özel haberine göre, dolandırıcılar gerçek 100 lirayı ortasından kesti ve orijinal paranın yarısını sahtesiyle bantladı.

Şüpheliler bankamatiğin yolunu tutarak yarısı gerçek yarısı sahte olan parayı ATM’ye yatırdı. Bankamatik paranın geçersiz olduğunu algılayamadı ve şüpheliler bu yöntemle ellerindeki parayı ikiye katladı.  Yakalanmamak için farklı ilçelerdeki ATM’leri kullanan dolandırıcılar, tanınmamak için de yüzlerini kapatmaya çalıştı.

KISKIVRAK YAKALANDILAR

Durumu fark eden banka, olayı polise bildirdi. Polis ekipleri hemen harekete geçti. Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri şüphelileri ATM kamerasından tespit etti. Şüpheliler kıskıvrak yakalandı.

Soruşturma kapsamında 4 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda on binlerce liralık geçersiz para çıktı.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler, hakim karşısına çıkmak için adliyeye sevk edildi.