Bu yılbaşı evdeyiz

Vatandaşlar, yılbaşı planlamalarını son dönem açıklanan koronavirüs tedbirlerine uydurmanın yollarını arıyor. Eğlence sektörü de bu noktada alternatifleri artırdı. İşte detaylar...

Bu yılbaşı evdeyiz

Vatandaşlar koronavirüs tedbirleri kapsamında yılbaşında konaklayacakları yerleri araştırmaya başladı. Milliyet gazetesinden Aylin Rana Aydin'in haberine göre, bu yıl otellerde yılbaşı yemeklerine yalnızca otelde konaklama yapacak misafirler katılabilecek.

Tedbirler kapsamında düzenlenecek olan kutlamalar ile bazı oteller lobide saat 22.00’ye kadar canlı müzik ya da müzik yayını da yapacak. Eğlencelerin gece yarısına kadar sürdüğü otellerde de eğer alınan önlemler kapsamında bir değişiklik olursa oteller ücret iadesi yapabilecek. Tüketicilerin otel rezervasyonları öncesinde otelden programlarla ilgili detaylı bilgi alması gerekiyor.

Siparişler alınıyor

Yılbaşı denilince şüphesiz herkesin aklına ilk olarak hindi geliyor. Sayılı günler kala hindi için de siparişler alınmaya başlandı. Tüketicilerin bir kısmı hindiyi hazır pişmiş satın almayı tercih ederken, bir kısmı da çiğ olarak satın alıp evde pişiriyor.

Birçok catering firması ve restoranlar tüketiciler için pişmiş hindi hizmeti veriyor. Yarım veya tam şeklinde içli pilavla tüketiciye sunulan pişmiş hindilerin fiyatı 190 liradan başlıyor, büyüklüğüne göre 700 lirayı aşabiliyor. Pişmiş hindiler, şakşuka, mantar sote, haydari, acılı ezme gibi çeşitli mezelerle birlikte tüketiciye sunuluyor. Eğer yılbaşı için evinize pişmiş hindi sipariş etmek isterseniz 31 Aralık’tan birkaç gün önce hindi siparişini vermeniz gerekiyor.

Yılbaşı sepetleri

Marketteki karışık kuruyemişlerin kilogram fiyatı 40 liradan başlayıp 80 liraya çıkıyor. İçinde cips, içecek, çikolata, kahve gibi ürünlerin yer aldığı yılbaşı sepetleri ise 80-130 liradan sunuluyor.

Tüketiciler evlerini ve sofralarını süslemek için yapay çam ağacı, ışıklar, mumlar tercih ediyor. Online’da çam ağaçları boyutuna göre 55 liradan başlayıp 800 liraya kadar çıkıyor. Yılbaşı eğlencesi tombalalar 9 lira, ailece oynanabilecek diğer kutu oyunların fiyatı 35-190 lira arasında değişiyor.

‘Hindi tüketimi artmalı’

Türkiye’de hindi tüketiminin çoğunlukla yılbaşı döneminde tercih edildiği belirtiyor. Beyaz Et Sanayicileri ve Damızlıkçıları Birliği Derneği (BESD-BİR) Başkanı Naci Kaplan, yılbaşı öncesi hindi üretiminin iyi gittiğini söyledi.

Bu yıl turizmin de etkisiyle talepte azalma olduğunu belirten Kaplan, “Türkiye’de kişi başı hindi tüketimi 600 gram. Bu rakamı daha da artırmak istiyoruz. Yalnızca yılbaşı değil diğer dönemlerde de hindi tüketilmeli” diye konuştu.