Bülent Kerimoğlu tv100’e konuştu! "Ekrem İmamoğlu yüzünden sokağa çıkamıyorum"

Taksim Meydanı programına konuk olan Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, ilçesinde İBB sorumluğunda olan çalışmaların yeterli olarak yapılmadığını belirterek Ekrem İmamoğlu nedeniyle sokağa çıkamadığını ifade etti. Kerimoğlu "Bakırköy’ün en önemli caddesi olan İstanbul Caddesi’nin 4 yıldan beri devam eden düzenlemesinden ve trafik kaosundan dolayı sokağa çıkamıyorum." dedi.

Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, Posta Gazeteci yazarı Murat Sevinç, Bizim TV Genel Yayın Yönetmeni Şaban Sevinç, gazeteci Barış Yarkadaş, tv100.com yazarı Hacı Yakışıklı, tv100 Ankara Temsilcisi Deniz Gürel, Gürkan Hacır'ın sunduğu Taksim Meydanı programına konuk oldu. 

"İMAMOĞLU YÜZÜNDEN SOKAĞA ÇIKAMIYORUM"
CHP'nin belediye başkanları ile yaptığı toplantıya ilişkin Kerimoğlu "İmamoğlu bana herhangi bir laf atmadı, sataşma olmadı. Yerime geçtim oturdum. Sonra Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Ahmet Akın bey, Sayın Yılmaz Büyükerşen'i de konuşmalarını yapmak üzere kürsüye davet ediyordu. İmamoğlu ‘En son ben konuşacaktım, benden sonra konuşmacı olmayacaktı. Bakırköy’de sokağa çıkacak yüzü olmayanlara neden söz veriyorsunuz?’ dedi. Bakırköy'de sokağa çıkamadığım konusuna gelince büyük bir gururla çıkıyorum ama bazen sokakta eleştiri oluyor. Siyasetçiye eleştiri olmaması diye bir şey söz konusu olabilir mi? Asla." dedi. 

"İSTANBUL CADDESİ'NDE YARATILAN TRAFİK KAOSUNDAN DOLAYI SOKAĞA ÇIKAMIYORUM"
Bakırköy'ün sorunlarından bahseden Kerimoğlu "Bakırköy'ün en önemli caddesi olan İstanbul Caddesi. Büyükşehir Belediyelerinin yetki ve sorumluluk alanları, meydanlardır, ana alterlerdir, bulvarlardır, caddelerdir. Ben eğer dışarda sokağa çıkmakta zorlanıyorsam, İstanbul Caddesi'nin 4 yıldan beri devam eden düzenlemesinden ve yaratılan trafik kaosundan dolayı sokağa çıkamıyorum. İncirli Caddesi'nde hiçbir trafik sorunu yaşanmazdı, geçmişte 2 gidiş 2 geliş caddesi vardı. Trafik sorunu yaşanmazdı. Şimdi gidiş caddesi oldu, orada yaşanan trafik sorunundan dolayı esnaf ve vatandaş muzdarip." dedi.

"BUNUNLA İLGİLİ SOKAĞA ÇIKMAKTA ZORLANIYORUM"
İBB'nin ilaçlama yapmadığı belirten Kerimoğlu "Sivrisinek sorunu çok fazla. Sivrisinek ilaçlama ve haşeratla mücadele büyükşehirlerin yetki ve sorumluluğudur. Mart, Nisan ayında larva ile mücadele yapılmadığı için yurttaşlarımız sivrisineklerden muzdarip. Bununla ilgili eleştiri geliyor, bununla ilgili sokağa çıkmakta zorlanıyorum." diye konuştu.

"KENTSEL DÖNÜŞÜM SORUNUNU ÇÖZEMEDİMİZ İÇİN SOKAĞA ÇIKMAKTA ZORLANIYORUM"
Deprem ve kentsel dönüşümle ilgili Kerimoğlu "Bakırköy, deprem gerçeğini en çok yaşayan ve yaşayabilecek olan ilçesi. 2019'da belediye başkan adayımızı Bakırköy'de tanıtırken, "Seçimi kazanacağız ve Bakırköy'ün kentsel dönüşüm sorununu, depreme hazırlık konusunu birlikte çözeceğiz" dedik. Aradan geçen bu zaman diliminde bunları çözemediğimiz için de ben sokağa çıkmakta zorlanıyorum." ifadelerine yer verdi.

"İMAMOĞLU, REKLAM, TANITIM KONULARINDA BAŞARILI"
İmamoğlu'nun başarılı olduğu konuları sayan Kerimoğlu "Reklam, tanıtım, lansman, toplantı, PR konularında çok başarılı. Yurt dışı elçilerle görüşme konusunda çok başarılı. Niye sokağa çıkamadığımın en önemli kısmını anlatayım." dedi.