Burcu Köksal krizinde son perde! Özgür Özel'den açıklama geldi

CHP Afyonkarahisar Belediye Başkan adayı Burcu Köksal’ın DEM Parti’ye yönelik sözleri, İmamoğlu’nun 'Ya kendine başka iş bulacak ya da başka parti bulacak' tepkisine yol açmıştı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İmamoğlu’nun sözlerini değerlendirdi. Özel, “Ekrem başkanın açıklaması sert bir hüküm cümlesi içeriyor. Burcu Köksal’ın ilk açıklaması kabul edilemez.” dedi.

Burcu Köksal krizinde son perde! Özgür Özel'den açıklama geldi

CHP Afyonkarahisar Belediye Başkan adayı Burcu Köksal’ın DEM Parti’ye yönelik “Seçildiğimde belediyenin kapısı DEM Partililer dışında herkese açık olacak” sözlerinin CHP’de yarattığı kriz dinmiyor.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Köksal’ın sözlerine “Ya kendine başka iş bulacak ya da başka parti bulacak” şeklinde tepki göstermişti. CHP Genel Başkanı Özgür Özel ise bu sözler için ‘sürçü lisan oldu’ demişti. Bunun üzerine Burcu Köksal, “Ben dil sürçmesi sonucu değil, verdiğim söz üzerine konuştum” ifadelerini kullanmıştı.

Krizin son perdesini Özgür Özel, dün akşam katıldığı bir televizyon programında değerlendirdi. Özel, “Burcu Köksal beni düzeltmedi. Burcu’nun kullandığı ifadeyi siyaseten sorunlu ve hatalı buluyorum. Meramını anlatmanın çok ötesinde. Bu süreçler doğru yönetilmesin diye gayret edenler var. Ekrem başkanın açıklaması sert bir hüküm cümlesi içeriyor. Burcu Köksal’ın ilk açıklaması kabul edilemez. Bütün taraflarla konuştuk ve meseleyi hallettik. Yaşanmasaydı daha iyiydi. Ekrem İmamoğlu ‘Burcu Köksal özür dilesin’ diye aramadı. Burcu Hanım’ın bu düzeltme tweet’ini istedik. Meselede burada kapandı, gitti, sorun çözüldü.” dedi.

BURCU KÖKSAL NEDEN BÖYLE BİR AÇIKLAMA YAPTI?

Özgür Özel, Burcu Köksal’ın kendisine olayı özetlerken, ‘Eş genel başkanla bu belediyeyi yöneteceksin diyorlardı. Ben de yönetmeyeceğim diyordum. Bunu ifade etmek için belediyenin kapıları DEM hariç herkese açık dedim.’ ifadelerini kullandığını belirtti.

Özgür Özel ayrıca “Ben DEM Partisini kast ettim. Oysaki CHP’ye laf edildiğinde bütün CHP’lilerin tüyleri diken diken oluyor. Bu ayrımcılığa varabilecek bir söylem. O yüzden ben düzelttim onu. Burcu’nun DEM Parti ile yöneteceksiniz sözünden kurtulmak için yaptığı bir iş olmadık yerlere gitti.” diye konuştu.