Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş tv100'e konuştu: Genç kart ve kantin kart uygulamalarımız olacak

Okan Bayülgen'in sunduğu "Kimi Seçiyoruz" programında, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, "Genç Kart" adında bir uygulama başlatacaklarını ve gençlere kültürel etkinliklere katılma imkanı sağlayacaklarını belirtti. Bu kartla gençlerin istedikleri etkinliklere katılabilmesi için belli bir bakiye yüklenecek.

Seçim yarışı Okan Bayülgen’in soruları ve sohbetiyle daha da heyecanlı hale geliyor. Bayülgen'in sunduğu Kimi Seçiyoruz programına Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş konuk oldu.

"SU, SOSYAL, KÜLTÜREL FAALİYETLER HERKES İÇİN İHTİYAÇ PARTİLİSİ YOK BU İŞİN" Bayülgen'in "Siz Sayın Cumhurbaşkanıyla iktidarının başından beri beraber olmuş bir insansınız neden meclisi düşünmediniz?" sorusu üzerine Aktaş "İşin sırrı da burada, yerel yöneticilik başka bir şey. Cenazesi var düğünü var her ne kadar Türkiye’nin 4. Büyükşehri olsa da Anadolu Bursa. Kanalizasyon herkes için ihtiyaç olan konu, su herkes için ihtiyaç partilisi yok bunun." dedi.

"BİZİM ÇOCUK DEDİRTTİREBİLMEK ÇOK ÖNEMLİ"
Bayülgen'in "Bu seçimlerde sizce seçmen particilik yapacak mı?" sorusunu Aktaş "Mevcut belediye başkanı hem yaptıklarıyla hem de yeni konuştuklarıyla değerlendirilir. Ama aday olan bir kişi sadece vaatleriyle ve o vaatleri yapabilme yetisiyle değerlendirilir. Ben mevcut belediye başkanıyım ilçe ve il 20 yıllık back ground var. Bu tecrübe olarak bu cesaret olarak bu bilgi birikimi olarak muhakkak seçmeni etkileyen bir unsur." diyerek yanıtladı. 

 "İSTANBUL’DA YAŞAYIP BURSA’YA YERLEŞEN BİR SÜRÜ İNSAN TANIYORUM"
Aktaş "Osmangazi Köprüsü yapıldığı zaman herkes kıyametleri kopardı. Ormanlar kesiliyor, ağaçlar talan ediliyor diye ama takdir edersiniz ki şehirleri birbirine yakınlaştırmak için bu önemli ve kıymetli. Ben bugün İstanbul’da yaşayıp da Bursa’da yaşamayı düşünen hatta Bursa’ya evini taşıyan bir sürü insan tanıyorum. " ifadelerine yer verdi. 

"İSTANBUL’DA SOSYAL HAYAT YOK DENECEK KADAR AZ"
Bayülgen'in "Diyelim ki ben İstanbul’dan bıktım ve Bursa’ya yerleşmek istiyorum vadediyorsunuz?" sorusunu Aktaş "İstanbul aslında yoruyor insanları ve sosyal hayat yok denecek kadar az." diyerek yanıtladı. 

"SENFONİ’DE TÜRKİYE’DE EN YÜKSEK GİŞE REKORLARI BURSA’DA KIRILIYOR"
Aktaş "Ben iddialı bir şekilde bir şey söylüyorum. Her perşembe akşamı senfoni var. Senfoninin Türkiye’deki gişelerine baksınlar iddia ediyorum İstanbul dahil en yüksek gişe rekorları Bursa’da kırılıyor." dedi.

"20 YILDIR ACISIYLA TATLISIYLA ESNAFLA BERABER OLMANIN VERMİŞ OLDUĞU RAHATLIK VAR"
Bayülgen'in "Esnaf ziyaretlerinde sizin bir rahatlığınız var bütün bunlar galiba çok etkili oluyor." sorusunu Aktaş "Muhakkak suretle ama 20 yıldır belediyebaşkanlığı yapmamın ve bu 20 yılda da gerçekten acısıyla tatlısıyla onlarla beraber olmanın vermiş olduğu rahatlıkta var." diyerek cevaplandırdı. 

"GENÇ KART VE KANTİN KART UYGULAMALARIMIZ OLACAK"
Vaatlerinden bahseden Aktaş "Genç kart diye bir uygulamamız olacak buna bir para yüklenecek ve bu paradan genç ister senfoniye gitsin, 10 bin TL para yüklendi, ister sinemaya gitsin. Bu para olarak geçmeyecek ama bunu istediği imkândan faydalanacak." dedi.