Bursa, Trabzon, Rize ve Eskişehir’dekiler dikkat! Sağanak yağış sizinle beraber 11 ili fena vuracak! İki ilde durum çok fena olacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğünce (MGM) yapılan değerlendirmelere göre 11 ile gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Bu illerden biri için turuncu, biri için ise sarı kodlu yağış uyarısı yapıldı.

Bursa, Trabzon, Rize ve Eskişehir’dekiler dikkat! Sağanak yağış sizinle beraber 11 ili fena vuracak! İki ilde durum çok fena olacak

Yurdun birçok noktasında etkili olan sağanak yağışlar, bazı illerde etkili olmaya devam ederken Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yeni günün hava durumu tahminini yayımladı. Yapılan değerlendirmelere göre 8 Eylül Cuma günü 11 ilde gök gürültülü sağanak yağışın etkili olacağı tahmin ediliyor.

İKİ İL İÇİN ÖZEL UYARI

Ayrıca sağanak yağış beklenen illerden Kütahya için turuncu kodlu, Eskişehir için sarı kodlu yağış uyarısı yapıldı.

YAĞIŞ BEKLENEN İLLERDE HAVA SICAKLIĞI KAÇ DERECE OLACAK?

Gök gürültülü sağanak yağış beklenen illerde en yüksek hava sıcaklığı şöyle olacak:

Yalova: 28

Bursa: 29

Bilecik: 24

Uşak: 27

Afyonkarahisar: 28

Isparta: 32

Sinop: 27

Samsun: 26

Ordu: 29

Giresun: 28

Trabzon: 27

Rize: 29

Artvin: 24

Ardahan: 25

Kars: 28

Kütahya: 24 (Turuncu kodlu uyarı)

Eskişehir: 24 (Sarı kodlu uyarı)

TURUNCU KODLU YAĞIŞ UYARISI

Hava durumu tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise sıklıkla görülmemektedir. Hasar ve kayıpların oluşması muhtemeldir. Çok tedbirli olmalı, güncel meteorolojik koşullar ve tahminler takip edilmelidir.

SARI KODLU YAĞIŞ UYARISI

Hava durumu potansiyel tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise olağandışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunmalıdır.