Bursa'da engelli gaziye meydan dayağı

Kuzey Irak'taki bir operasyonda yaralanan ve 6 ay yoğun bakımda kaldıktan sonra 2 yıl sonra yürümeye başlayan gazi Ömür Karaman, gittiği kafede ayaklarını uzattı diye acımasızca dövüldü.

Bursa'da engelli gaziye meydan dayağı

Bursa'ya akrabalarını görmek için bayram ziyaretine giden gazi Ömür Karaman'ın başına utanç verici bir olay geldi. Gazi Karaman gittiği kafede onlarca kişi tarafından dövüldü.

Bursa'da engelli gaziye meydan dayağı - Resim : 1

Kuzey Irak'ta yaralanan ve yüzde 92 engelli olan Ömür Karaman, Ankara'dan Bursa'ya yeğenleri görmeye geldi. Burada denize girmek isteyen Karaman, Gemlik'e gelerik bir süre yüzdükten sonra dinlemek üzere en yakın kafeye gitti. Yorulan Karaman ayaklarını da başka bir sandalyeye uzattı.

Bursa'da engelli gaziye meydan dayağı - Resim : 2

Karaman'ı uyaklarını uzatmış gören işletme sahibi ise Karaman'ın yanına gelerek kendisini ayaklarını indirmesini söyledi. Karaman ise gazi olduğunu ve engelli olduğunu söyleyerek ayaklarını indirmedi. Karaman ile bir süre ağız dalaşına giren işletmeci Karaman'a vurmaya başladı. 

 

İşletmeci ile birlik olan onlarca kişi Karaman'ı hastanelik edinceye kadar dövdü.  Gözü moraran, dudağı patlayan, ayakları ezilen ve sırtına demir çubukla vurulan gazi, ölümden döndü. Gemlik Devlet Hastanesine kaldırılan Karaman tedavi altına alındı.  Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık saldırıya uğurayan gaziye geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.

İşletmenin sözleşmesi fesh edilirken gaziye saldıranlar şikayet üzerine göz altına alındı.

 Emniyetteki işlemlerinin ardından Gemlik Adliyesine sevk edilen şüpheliler, çıkarıldıkları nöbetçi hakimlikçe tutuklandı. 

Bu arada Kafeyi Gemlik Belediyesinden ihale usulüyle kiralayan iş yeri sahibinin sözleşmesinin de feshedildiği öğrenildi.