Burundan girdi, hiç tekletmeden ve durmadan ulaştığı adamın beynini afiyetle yedi

Amerika Birleşik Devletleri'nde musluk suyu ile burnunu yıkayan adamın beynine giren bir amip, adamın beynini yedi. Halka konuyla ilgili uyarı geldi.

Burundan girdi, hiç tekletmeden ve durmadan ulaştığı adamın beynini afiyetle yedi

ABD'nin baş belası haline gelen beyin amibi, insanlara zarar vermeye devam ediyor. Beyin amibi hakkında herkesi hayrete düşüren bir gelişme daha yaşandı.

Çok nadir rastlanan hastalığa dair yetkililerden açıklama geldi. ABD’de endişe yaratan bir olay meydana geldi. Florida’da musluk suyunu içen bir kişi, 'beyin yiyen' bir enfeksiyona yakalandı.

Musluk suyunu burnuna çeken ve ismi açıklanmayan kişi Naegleria fowleri hastalığına yakalandı. Beyin yiyen enfeksiyon olarak da bilinen hastalık ile ilgili olarak ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri’nden (CDC) bir açıklama geldi.

Yetkililer ismi açıklanmayan hastanın 20 Şubat’ta yaşamını yitirdiğini duyurdu. CDC’den yapılan açıklamada, 'Musluk suyu ile her gün burnunu temizleyen bir kişi hastalandı. Hastalığa sudaki bakterilerin sebep olduğu düşünülüyor' denildi. 

YETKİLİLERDEN HALKA YÖNELİK UYARI GELDİ 

Florida’daki yetkililer, “Yüzünüzü yıkarken ya da duş alırken musluk suyunun burnunuza girmesine izin vermeyin. Burnunuzu sadece önceden kaynatılmış su ile temizleyin. Musluk suyunu içmek hastalığa sebep olmaz” dedi.