Büyük artış geliyor, 10 bin TL'yi geçecek! Ocak 2023 itibariyle cep yakmaya başlayacak!

Yeni yıl fiyat artışlarıyla gelecek gibi görünüyor. Pek çok alanda şimdiden yılbaşı sonrası zam olacağı duyuruluyor. Daha önce almamış olan henüz yeni alacaklara kötü haber geldi. İşte detaylar...

Büyük artış geliyor, 10 bin TL'yi geçecek! Ocak 2023 itibariyle cep yakmaya başlayacak!

Yeni yıla yaklaştığımız bu günlerde her gün yeni bir fiyat artış haberi geliyor. Bir fiyat artışı da harç ve sınav bedellerine yapılırken sürücü kurslarının da fiyatları katlandı. İlk defa ehliyet almayı planlayanlar hüsrana uğradı. Öyle ki gelen artışlarla birlikte, ehliyet almayı planlayan bir kişi artık binlerce lirayı gözden çıkaracak. Yeni yıl itibariyle zam geleceğini haber alanlar, sürücü kurslarına koşarak kalan kontenjanlardan faydalanmaya çalışıyor.

Ehliyet almak isteyenleri trafiğe çıkmak korkuturken artık maliyetleri de korkutmaya başladı. Yeni yılın yaklaşmasıyla birlikte pek çok kalem ürüne zam gelmesi bekleniyor. Onlardan birisi de ehliyet masrafları oldu. Harç, sınav ve kurs bedelleri derken 2023 yılında ehliyet almak isteyen vatandaşlar 10 bin TL'yi gözden çıkaracak.

Motosiklet ehliyeti kaç TL olacak?

NTV’de yer alan habere göre; 2023 yılı itibariyle, motosiklet kullanmak amacıyla alınan A sınıfı ehliyet harcı, 370 TL, 825 TL 87 kuruşa yükselecek.

Sürücü kursu kontenjanları doldu

Yeni yıl ile birlikte gelecek zamlardan etkilenmek istemeyen vatandaşlar, ehliyet almak için sürücü kurslarına koştu. Aralık ayı içerisinde kurs kontenjanları doldu. Sürücü kurslarının ücretleri, valilik, milli eğitim müdürlüğü ve sürücü kursları tarafından belirleniyor. Kurs ücretleri farklı illere göre değişiklik gösterebiliyor. 

Ehliyet masrafları 2023 yılında kaç TL olacak?

2022 yılında 130 TL olarak ödenen yazılı sınavın yanı sıra, yazılı sınav geçildikten sonra 160 TL direksiyon sınav ücreti ödeniyor. Kurs ücreti ise ortalama 7 bin TL. 2023 yılında B sınıfı ehliyet harcı ise bin 116 lira 90 kuruştan 2 bin 489 lira 77 kuruşa yükselecek. Durum böyle olunca, B sınıfı bir ehliyetin maliyetinin 10 bin TL’nin üzerine çıkacağı hesaplandı.