Mustafa Destici'den asgari ücret çıkışı: 4 bin 500 TL olmalı

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Hak-İş) Genel Başkanı Mahmut Arslan'a yaptığı ziyarette yaptığı açıklamada '4 bin 500 lira seviyesinde olması gerektiğini çok açık bir yüreklilikle ifade ediyorum' dedi.

Mustafa Destici'den asgari ücret çıkışı: 4 bin 500 TL olmalı

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Hak-İş) Genel Başkanı Mahmut Arslan'a yaptığı ziyarette asgari ücret konusunda açıklamada bulundu.

Yaklaşık bir saat süren görüşmenin ardından Arslan'la ortak açıklama yapan Destici, Cumhur İttifakı'nın ortağı olarak en az 4 bin TL olması gerektiğini söyledi.

"Asgari ücret en az 4 bin 500 TL olmalı'' 

Dövizdeki son dalgalanmalar nedeniyle asgari ücretin en az 4 bin 500 TL olması gerektiğini belirten Destici, şu ifadeleri kullandı:

"Asgari ücretin en az 4 bin lira olması gerektiği konusunda fikrimizi beyan etmiştik. Daha sonra dövizdeki dalgalanmayla birlikte bunun 4 bin 500 lira seviyesinde olması gerektiğini çok açık bir yüreklilikle ifade ediyorum. Bu benim ve BBP'nin görüşü. Hem işçiyi memnun edecek hem de işvereni memnun edecek şekilde asgari ücret çalışmalarının sonuçlanacağına inanıyorum. Birinci olarak düşünmemiz ve ele almamız gereken işçi kardeşlerimizdir."