Buz devrini andıran sıra dışı şehir! Burada değil yürümek nefes bile almak çok güç! Termometreler -50'yi gördü

Dünyanın en soğuk şehri olarak bilinen Rusya'nın en büyük özerk cumhuriyeti Yakutistan'da termometreler sıfırın altında 50'yi gördü. Dışarıya iki atkı, iki çift eldiven ve çok sayıda şapka giyerek çıkan şehrin sakinleri soğuğa karşı olağanüstü bir mücadele gösterirken yetkililer, hava sıcaklıklarının -60 dereceye gösterebileceğini söylüyor.

Buz devrini andıran sıra dışı şehir! Burada değil yürümek nefes bile almak çok güç! Termometreler -50'yi gördü

Dünyanın en soğuk yeri olan Yakutistan'da hava sıcaklığı okurken bile insanın içini donduruyor. Rusya'nın başkenti Moskova'nın 5 bin kilomtre ötesinde yer alan şehirde, termometreler eksi 50'yi gördü.

Rusya'nın en büyük özerk cumhuriyeti Yakutistan'da termometreler eski 50 dereceyi gösterdi.

Moskova'nın 5 bin km doğusunda bulunan Yakutistan'da termometreler genellikle eksi 40 derecenin altına düşüyor. Ancak bazı bölgelerde sıcaklıklar mevsim normallerinin altına düştü ve hava sıcaklığı eksi 50 derece olarak kaydedildi.

Buz devrini andıran sıra dışı şehir! Burada değil yürümek nefes bile almak çok güç! Termometreler -50'yi gördü - Resim : 1

"TERMOMETRELER EKSİ 60 DERECEYİ GÖSTEREBİLİR"

Yetkililer, önümüzdeki günlerde sıcaklığın daha da düşeceği konusunda uyarıda bulundu ve termometrelerin eksi 60 dereceyi gösterebileceğini söyledi.

Dışarıya iki atkı, iki çift eldiven ve çok sayıda şapka giyerek çıkan Anastasia Gruzdeva, Reuters'a verdiği demeçte, "Bununla savaşamazsın. Ya uyum sağlayıp ona göre giyinirsin ya da acı çekersin. Şehirdeki soğuğu gerçekten hissetmiyorsunuz. Ya da belki de beyniniz sizi buna hazırlıyor ve size her şeyin normal olduğunu söylüyor." dedi.