Buzdolabına madeni para koyunca bakın ne oluyor? Oldukça akıllıca olan bu yöntemi sık sık kullanacaksınız!

Uzun bir süre evde olmayacaksınız ancak buzdolabınızda da yiyecekler mi var? Siz dönene kadar buzdolabınız sağlıklı bir şekilde yiyecekleri tutacak mı? İşte bu sorunun oldukça kolay bir çözümü var. Bu basit yöntem ile eve döndükten sonra yiyeceklerinizi tüketip tüketemeyeceğinizi öğrenebileceksiniz. İşte detaylar...

Buzdolabına madeni para koyunca bakın ne oluyor? Oldukça akıllıca olan bu yöntemi sık sık kullanacaksınız!

Dışarı çıkacak ve uzun süre eve gelmeyecekseniz ya da tatile gideceksiniz, buzdolabındaki yiyeceklerde aklınız kalıyor olabilir. Döndüğünüzde yiyeceklerin bozulup bozulmadığını bir türlü anlayamıyorsanız, basit bir yöntem var. Bu yöntem ile buzdolabınızın çalışma performansını öğrenecek, yiyeceklerinizi yiyip yemeyeceğinize kolayca karar verebileceksiniz. 

Buzdolabına madeni para koyunca bakın ne oluyor? Oldukça akıllıca olan bu yöntemi sık sık kullanacaksınız! - Resim : 1

Madeni para yöntemi!

Uzun bir süre evde bulunmayacağınız zaman, evden çıkmadan önce bir kabı suyla doldurup buzluğa koyun. Kaptaki su donunca, buzun üzerine bir madeni para bırakın. Bu sayede evde bulunmadığınızda, buzdolabı yeterince soğutmuyorsa buz eriyecek, madeni para da suya gömülecektir. Bu durumda buzdolabındaki yiyecekleri tüketemezsiniz. Dolabınızdaki yemeği huzur içinde yemek istiyorsanız, bu tüyo çok işinize yarayabilir.