Çalışan emeklilerin beklediği haber geldi! 5 bin TL ikramiye bugün yatırılacak

Türkiye’nin en önemli gündem maddelerinden birisi çalışan emeklilerin alacağı 5 bin liralık ikramiye oldu. Bir seferlik olarak yatırılacak ikramiyenin hesaplara ne zaman geçeceği ise büyük merak konusuydu. İkramiyelerin ne zaman yatırılacağı ile ilgili olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Çalışan emeklilerin beklediği haber geldi! 5 bin TL ikramiye bugün yatırılacak

Çalışan emeklilere 5 bin lira ikramiye verilmesini de içeren ekonomi ağırlıklı torba kanun teklifi TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilmişti. Resmi Gazete'de yayınlanan düzenleme kapsamında 4 milyon 680 bin emekliye ikramiye yatırılacak.

Çalışmayan emeklilere 5 bin TL ikramiye ödemesi geçen ay yapılmış ancak çalışan emekliler düzenleme kapsamına alınmamıştı. Böylece ikramiyeden daha önce kapsam dışı kalan çalışan emeklilerin tamamı faydalanabilecek. Miktarın toplam tutarının 23 milyar liranın üzerinde olacağı bekleniyor.

SOSYAL MEDYA HESABINDAN DUYURDU

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan çalışan emeklilere yatırılacak ikramiye hakkında sosyal medya hesabından “Çalışan emeklilerimizin 5 bin Türk Lirası tutarındaki ödemeleri 29 Aralık Cuma günü banka hesaplarına yatırılacaktır. Gerçekleştirdiğimiz düzenlemenin kıymetli emeklilerimiz için hayırlı olmasını diliyorum.” İfadelerini kullandı.