Gözlük kullananlar dikkat! Verileriniz çalınabilir!

Çalışırken gözlük kullananlar dikkat! Uzmanlar tarafından yapılan araştırmada çalışırken gözlük kullanan kişilerin bilgilerinin çalınabileceği ortaya çıktı.

Gözlük kullananlar dikkat! Verileriniz çalınabilir!

Bilgisayar kulanırken birçok insan gözleri bozuk olmasa dahi dinlendirici ve mavi ışıktan kounmak için gözlük kullanıyor. Fakat bu sizin başınıza dertler açabilir. Uzmlanların bu konuda yaptığı araştırmanın sonuçlarını öğrenince çalışırken daha dikkatli olacaksınız...

Michigan ve Zhejiang Üniversitesi'nden uzmanlar gözlükle çalışan insanların bilgilerinin çalınabileceği ve izlenebilecekleri konusunda bir araştırmaya imza attı. 

Bilgileriniz çalınabilir 

Uzmanlar tarafından yapılan araştırma sonucunda, 720p web kamerası ile yaklaşık 10 milimetre yüksekliğindeki ekran metni yüzde 75'in üzerinde doğrulukla yeniden oluşturup tanımlanabildi. Bu da 28 punto yazı tipi boyutuna eşit.

Ancak dizüstü bilgisayar kameraları geliştikçe daha küçük metinlerin de okunabilir olacağına dikkat çekiliyor.

Dolayısı ile araştırmacılar telekonferans uygulamaları geliştiricilerinin, gözlüklerdeki görüntüleri bulanıklaştırmak için filtreler oluşturmasını ve bunun için kendi benzersiz algoritmalarını sağlamasını öneriyorlar.