Bakan Bilgin duyurdu! 3600 ek göstergede tarih belli oldu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in Şubat ayında gündeme geleceğini ve Mayıs ayında düzenlemenin detaylarının belli olmasını planladıklarını kaydetmesinin ardından gözler yarın Memur-Sen'in yapacağı toplantıda. Memur ve emeklilerin maaşları da artacak. İşte detaylar...

Bakan Bilgin duyurdu! 3600 ek göstergede tarih belli oldu

Milyonlarca memur ve emeklinin maaşlarına etki edecek düzenlemenin masaya yatırılmasının planlandığı toplantı yarın gerçekleştirilecek. Toplantıya Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in başkanlığında ve Bakanlığın ev sahipliğindeki toplantıya, Memur-Sen yönetiminin yanı sıra Hazine ve Maliye Bakanlığı, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı ile İdari İşler Başkanlığı Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğü yetkilileri katılacak.

3600 ek gösterge düzenlemesine dair sunumunun yapılacağı toplantıda, Memur-Sen'in görüşlerinin de alınması bekleniyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, daha önce yaptığı açıklamada, unvan, hizmet sınıfı ve derecelere göre farklılık gösteren 3600 ek gösterge düzenlemesinin mayıs ayında Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine geleceğini söylemişti.

Memurların aylık ücretlerinin, emekli aylıklarının ve emekli ikramiyelerinin hesaplanmasında uygulanan bir hesaplama yöntemi olan ek göstergenin yüksek olması, emekli aylığı ve ikramiyesinin yüksek olması anlamına geliyor.