Candaş Tolga Işık'tan Merkez Bankası kulisi: Yeni başkanın Fatih Karahan olması bekleniyor

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, görevinden affını istedi. Candaş Tolga Işık, Cansu Canan Özgen ile Özgür İfade programında "Cumhurbaşkanıyla, Şimşek’in önerisiyle üç isim görüşüyor. Üç isim Cumhurbaşkanıyla yüz yüze görüşme yapıyorlar. Bu isimler İsmail İlhan Hatipoğlu, Cevdet Akçay ve Fatih Karahan ve bu görüşmenin neticesinde Cumhurbaşkanının, Bakan Şimşek ile birlikte vereceği karar bu gece açıklanacak. Ben Fatih Karahan isminin bir adım önde olduğunu duyuyorum." dedi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Hafize Gaye Erkan sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada  görevinden affını talep etti. Cansu Canan Özgen ile Özgür İfade programına bağlanan Candaş Tolga Işık, Merkez Bankası ile ilgili kulis bilgisini paylaştı.

Candaş Tolga Işık'ın kulis bilgisi şu şekilde: 

"ŞİMŞEK'İN ÖNERİSİYLE ERDOĞAN 3 İSİMLE YÜZ YÜZE GÖRÜŞME YAPTI"
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in önerisi ile Cumhurbaşkanı Erdoğan ile 3 isim yüz yüze görüşme yaptı. Bu üç isim; İsmail İlhan Hatipoğlu, Cevdet Akçay ve Fatih Karahan. Bu üç ismi öneren Mehmet Şimşek. Bu görüşmenin neticesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın vereceği karar bu gece açıklanacak.

"FATİH KARAHAN İSMİNİN BİR ADIM DAHA ÖNDE OLDUĞUNU GÖRÜYORUM"
Benim duyduğum kadarıyla Cevdet Akçay ve Fatih Karahan ismi çok güçlü. Ben Fatih Karahan isminin bir adım daha önde olduğunu görüyorum. Son kararı verecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan. Cevdet Akçay, Merkez Bankası politikaları konusunda çok etkin. Bakan Mehmet Şimşek'in de çok güvendiği isimlerden birisi. Onun ismi de bu isimler arasında en iddialı olanlar arasında.

"PROGRAMA SADIK KALINACAK"
Bütün Maliye ve Cumhurbaşkanlığı kaynakları aynı şeyi söylüyor; bu işin patronu Mehmet Şimşek ve sürecin içinde alınan kararlarda onun yönlendirmesi ve önerisi var. Şimşek ve Erdoğan'ın en çok üzerinde durduğu konu programa sahip çıkılması. Kişilerden, atamalardan önce programın istikrarına, devamlılığına sahip çıkılması