CANLI iPhone 11 lansmanı

Apple yeni iPhone'ları beklendiği gibi bugün açıklayacak. Yeni modellerin adları ve fiyatları da belli oldu. #AppleEvent bu akşam 20:00'de başlıyor.

iPhone 11, 749 dolardan satışa sunulacak. iPhone 11 Pro 999 dolardan satılacak. iPhone 11 Pro Max bin 99 dolardan satılacak. Resmi bir açıklama olmasa da Türkiye'de en ucuz iPhone 11 modelinin vergiler dahil 10 bin TL olması bekleniyor. iPhone 11 Pro için beklenen fiyat 12 bin TL, iPhone 11 Pro Max için ise 14 – 18 bin TL 

Telefonların çıkış tarihinin ise 20 Eylül olması planlanıyor. Ön sipariş ise 13 Eylül'de başlayacak.

Peki iPhone 11 modellerinin tanıtımı ne zaman olacak?

Apple, yeni iPhone'ları 10 Eylül 2019 Salı günü yani bugün TSİ ile 20:00'de tanıtmaya başlayacak. 

Apple'ın lansmanda iPhone 11 Pro, iPhone 11 Pro Max ve iPhone 11 modellerinin yanı sıra 5. nesil Apple Watch'u da duyurması bekleniyor.

Peki yeni iPhone'ların özellikleri neler? Yeni modellerin en büyük farkı kameralarından kaynaklanıyor. Ayrıca kablosuz şarj özelliği dikkat çekiyor.

Yeni modellerin özellikle arka yüzündeki değişiklik dikkatleri çekiyor.

iPhone 11, 5.8 inç, iPhone 11 Max 6.5 inç, iPhone 11 Pro Max 2019 modeli ise 6.1 inç ekrana sahip.

Apple analisti Ming-Chi Kuo, yeni sürümlerin üçünün de 5G destekli olarak geleceğini ifade ediyor.

İnternete sızan görüntüler incelendiğinde cihazların arka yüzündeki kameraların farklı olduğu görülüyor. Kameralara LED flaş eşlik ediyor.

Apple; iPhone 11ve iPhone 11 Pro ve Max sürümlerinde, bugüne kadar ürettiği modeller içersinde 3 kamera özelliği ile bir ilki gerçekleştirdiği görülüyor. 

Apple iddiaya göre FaceID teknolojisini bu cihazlarında kullanmayı düşünmüyor.

Hayal kırıklığına uğratan gelişmeler de var. 

Apple'ın yeni iPhone modellerini tanıtmasına saatler kala ortaya çıkan bir son dakika raporu, yeni iPhone modellerinde bugüne kadar çokça konuşulan tersine şarj, USB-C ve Apple Pencil desteği gibi özelliklerin yer almayacağını ortaya çıkardı.