PSG - Bayern Münih CANLI İZLE

Paris Saint Germain ile Bayern Münih, UEFA Şampiyonlar Ligi final maçında karşılaşıyor. Saat 22:00'de başlayan müsabaka Bein Sports Haber'den şifresiz, Bein Sports 1 kanalından ise şifreli olarak canlı yayınlanıyor.

PSG - Bayern Münih CANLI İZLE

Fransız ekibi Paris Saint Germain ile Alman devi Bayern Münih, UEFA Şampiyonlar Ligi final maçında karşı karşıya geliyor.

Maçtan dakikalar

Bayern Münih 59. dakikada Kingsley Koman'ın kafa vuruşundan bulduğu golle 1-0 öne geçti.

PSG - Bayern Münih maçı saat kaçta hangi kanalda?

Saat 22:00'de başlayan müsabaka Bein Sports Haber'den şifresiz, Bein Sports 1 kanalından ise şifreli olarak canlı izlenebiliyor.

İki ekip arasında oynanan son 2 maçı 3-1'lik skorlarla Bayern Münih kazanmıştı. Son 5 maçta Bayern'in 3, PSG'nin ise 2 galibiyeti bulunuyor.

İddaa yöneti PSG'nin galibiyetine 2.85, beraberliğe 3.65, Bayern'in galibiyetine ise 1.90 oran veriyor.

İlk 11'ler

PSG: Navas, Kehrer, T.Silva, Kimpembe, Bernat, Herrera, Marquinhos, Paredes, Di Maria, Neymar, Mbappe.

Bayern Münih: Neuer, Kimmich, Alaba, Boateng, Davies, Thiago, Goretzka, Gnabry, Müller, Coman, Lewandowski.

İstatistikler

Bayern Münih ile PSG, dokuzuncu kez karşı karşıya geliyor. Tamamı Şampiyonlar Ligi gruplarında oynanan sekiz maçın beşini PSG kazanırken; diğer üç karşılaşmadan ve iki ekibin son randevusundan (Aralık 2017) galip ayrılan taraf Bayern olmuştu.

Şampiyon Kulüpler Kupası/Şampiyonlar Ligi tarihinde ilk kez finale yükselen PSG, bunu başaran 41. farklı takım konumunda. Turnuvada ilk finalini oynayan son altı takım kupaya uzanamazken; bunu başaran son ekip, 1997'de Juventus'u mağlup eden Borussia Dortmund'du (3-1).

Şampiyon Kulüpler Kupası/Şampiyonlar Ligi tarihinde Bayern Münih'ten (11; Milan ile eşit) daha fazla final oynayan tek takım Real Madrid (16). Turnuva tarihinde Alman ekibinden (5) daha fazla şampiyonluk yaşayan sadece üç takım var: Real Madrid (13), Milan (7) & Liverpool (6).
Avrupa kupalarında üçüncü kez finale yükselen PSG (1995/96 & 1996/97 Kupa Galipleri Kupası), sadece ilk finalinde kupaya uzanmıştı (1-0 vs Rapid Wien & 0-1 vs Barcelona).
Bayern Münih, bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde oynadığı 10 maçta 42 gol attı. Turnuva tarihinde tek sezonda daha fazla gol sevinci yaşayan tek takım olan Barcelona (1999/2000'de 45), bunu 16 karşılaşmada başarmıştı.

Şampiyon Kulüpler Kupası/Şampiyonlar Ligi tarihinde finale yükselen beşinci Fransız takımı olan PSG, aynı zamanda bunu 2004'ten (Monaco) bu yana ilk kez başaran ekip konumunda. Daha önce final oynayan dört Fransa temsilcisinden sadece Marsilya kupaya uzanabilmışti (1993'te vs Milan).

Bayern Münih, Şampiyon Kulüpler Kupası/Şampiyonlar Ligi tarihinde 11 maçlık galibiyet serisi yakalayan ilk takım olmak için sahaya çıkıyor.

Neymar, PSG formasıyla çıktığı 19 Şampiyonlar Ligi maçında 23 gole doğrudan katkı sağladı (14 gol & 9 asist). 2015'teki finalde gol atan Brezilyalı yıldız (Barcelona vs Juventus), iki farklı takımın formasıyla Şampiyonlar Ligi finalinde fileleri havalandıran üçüncü oyuncu olmak için sahaya çıkıyor: Cristiano Ronaldo (Manchester United & Real Madrid) & Mario Mandzukic (Bayern Münih & Juventus).

Bayern Münih forveti Robert Lewandowski, görev aldığı son dokuz Şampiyonlar Ligi maçında da gol attı. Turnuva tarihinde daha uzun bir seri yakalayabilen tek isim Cristiano Ronaldo (Haziran 2017-Nisan 2018 arasında 11 maç).

Bayern Münih'i çalıştıran Hansi Flick, Şampiyon Kulüpler Kupası/Şampiyonlar Ligi tarihinde aynı takımla hem oyuncu hem teknik direktör olarak final oynayan altıncı isim olacak (diğerleri Miguel Muñoz, Vicente del Bosque, Carlo Ancelotti, Pep Guardiola ve Zinedine Zidane). 1987 finalinde oyuncu olarak mağlup olan Alman çalıştırıcı (1-2 vs Porto), aynı ekiple hem oyuncu hem teknik direktör olarak çıktığı finalleri kaybeden ilk isim olabilir.

PSG'nin başındaki Thomas Tuchel'in teknik direktörlük kariyerinde en fazla mağlubiyet aldığı rakibi Bayern Münih (9).

Bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde fileleri 15 kez havalandıran Bayern Münih forveti Robert Lewandowski, Cristiano Ronaldo'nun 2013/14'teki rekorundan sadece iki gol uzakta (17). Polonyalı forvet, takım arkadaşı Serge Gnabry ile birlikte bir turnuva sezonundaki her turda gol atan beşinci isim olmak için sahaya çıkıyor: Diego Milito (2009/10), Lionel Messi (2010/11), Cristiano Ronaldo (2013/14) & Sadio Mane (2017/18).