Sayı her geçen gün artıyor

İstenmeyen bebeklerini kürtaj yaptıramayan anneler buldukları korkunç yöntemle kendi yavrularını öldürüyor. Anneler, bebeklerine süt yerine kola vererek ölümlerine sebep oluyor. Bebekler genelde nehir kenarlarında balıkçılar tarafından bulunuyor...

Sayı her geçen gün artıyor

Kenya'da çaresiz oldukları ifade edilen yeni anneler, kürtaj ile aldıramadıkları çocuklarını korkunç bir yöntemle hayattan koparıyor. Annelerin yeni doğmuş bebeklerine süt yerine kola verdiği ortaya çıkınca rakamın tahmin edilenden çok daha yüksek olduğu anlaşıldı.

İnsan hakları aktivistleri annelerin çaresizlik nedeniyle bu yola başvurduklarının altını çizerek, ülkedeki katı kürtaj yasaların bu tür olaylar nedeniyle esnetilmesi gerektiğini ifade etti. Bebeklerin genelde çöplükte ya da nehir kenarlarında bulunduğunu kaydeden aktivistler, yeni doğmuş bebeklerin kalabalık ailelere yerleştirilemediğini söyledi.

Kola şirketinin bir yetkilisi verdiği demeçte şunları kaydetti:

Yeni doğmuş bir bebeğe kola verilmeyeceği, verildiği takdirde sonuçlarının kötü olacağını herkes bilir. Bazı kadınlar anne olmaya hazır değiller. Bu durumdan büyük üzüntü duyuyoruz ancak elimizden gelen bir şey yok. Anneler bunu bilinçli bir şekilde yapıyor.

Kenya kanunlarına göre kürtaj yapmak yasak ve 14 yıl hapis cezası bulunuyor.