Çavuşoğlu'ndan 'Ateşkesi İzleme Gücü' açıklaması

Bakan Çavuşoğlu Karabağ'da kurulacak 'Ateşkesi İzleme Gücü' merkezinin detaylarını açıkladı.

Çavuşoğlu'ndan 'Ateşkesi İzleme Gücü' açıklaması

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Azerbaycan’da önemli açıklamalarda bulundu. Karabağ'da kurulacak olan 'Ateşkesi İzleme Gücü' hakkında konuşan Çavuşoğlu detayları paylaştı.

Rusya2nın oynadığı rolü de önemsiyoruz. Önemli olan bundan sonra atılacak adımlar. Anlaşmanın 5. maddesi gereği Rusya ile ortak gözlem, denetim merkezi açılması konusunda bir mutabakata vardık.

Bu süreci kardeş Azerbaycan ile koordine ettik. Azerbaycan'ın da olur verdiği şekilde daha önce de mutabakata vardığımız anlaşmanın detayları belli olduktan sonra dün akşam Savunma Bakanımız Akar ile Rusya Savunma Bakanı arasında nihai belge imzalandı. Şimdi sırada bu işin detaylarını konuşacağız. Azerbaycan topraklarında, Azerbaycan'ın uygun gördüğü yerlerde olacak. Bu merkez, denetim ve gözetleme merkezi tabii ki önemli işlevler görecek. Mutabakatı ihlal eden eylemleri tespit edecek.

Yarın Azerbaycan'ın uygun gördüğü şartlarda atılacak adımları da Türkiye olarak destekleyeceğiz. Sadece işgal edilen toprakların geri alınması değil bundan sonraki süreçte Azerbaycan'ın yanında olacağız.