Çaykur Rizespor’u Süper Lig’e çıkartmıştı! Yönetim kararını verdi: Bülent Korkmaz’ın geleceği belli oldu

Spor Toto 1.Lig’i ikinci sırada tamamlayarak Süper Lig’e yükselen Çaykur Rizespor’da Teknik Direktör Bülent Korkmaz’ın geleceği belli oldu. Rize ekibi Korkmaz ile yollarını ayırıp takımın başına yabancı bir isim getirmeyi planlıyor.

Çaykur Rizespor’u Süper Lig’e çıkartmıştı! Yönetim kararını verdi: Bülent Korkmaz’ın geleceği belli oldu

Spor Toto Süper Lig’de normal sezon 38.hafta oynanan maçlarla sona erdi. Samsunspor’un şampiyon olarak Süper Lig’e yükseldiği ligde 2.sırayı Çaykur Rizespor oldu. Böylece geçen yıl küme düşen Rize ekibi bir sezonluk aranın ardından yeniden Süper Lig’e yükseldi.

Çaykur Rizespor’u Süper Lig’e çıkartmıştı! Yönetim kararını verdi: Bülent Korkmaz’ın geleceği belli oldu - Resim : 1

SÖZLEŞMESİ SONA ERDİ

Takımın başında gösterdiği performansla dikkat çeken Teknik Direktör Bülent Korkmaz’ın sözleşmesi sona ererken geleceği hakkında karar verildi.

KARAR VERİLDİ

Ajansspor’un haberine göre Çaykur Rizespor'un teknik direktör tercihinin yabancı olacağı ve bu yönde yurt dışındaki isimlerle bağlantı sağladı.

Çaykur Rizespor’u Süper Lig’e çıkartmıştı! Yönetim kararını verdi: Bülent Korkmaz’ın geleceği belli oldu - Resim : 2

“SÜPER LİG’E ÇIKARACAĞIMI SÖYLEMİŞTİM, DEDİĞİMİZ ŞEKİLDE OLDU”

Öte yandan Bülent Korkmaz, sözleşmesinin bittiğini ifade ederek şunları söyledi:

“Benim hedefim, ben buraya gelirken son 10 hafta kala, ‘bir inanılmazı yaparız’ diye geldik. Ama olmadı. Bu süreçte de neyin olması neyin olmaması gerektiğin öğrendik. Bizim düşündüğümüz şekilde başlarsak biteceğini düşündük. Düşmemizin birçok nedeni var; ne kadar yetenekli oyuncunuz olursa olsun, aile olmadan hiçbir şey olmuyor. Geçen sene bu ortam oluşmadı. Yapabilirdik ama takımı geç devralmamız, bazı şeyleri sonradan fark etmememiz ve o süreci uygulayamamamız bizi bu durumlar getirmişti. Benim de kontratım bitti. Ben olurum veya olmam ama Rizespor Süper Lig’de inşallah devamlı olur. Benim tavsiyem; neyin yanlış yapıldığını geçmişten örnek alarak, doğruların uygulanmasıdır. Benim anlaşmamda 'düşerse devam etmek' vardı. Biz düşer demedik ama yüzdeye vurduğumuzda düşmesi çok yüksek ihtimal olan bir takımdı. Bunu Karabük’te büyük bir başarı ile yaptık ama olmadı. Ben düştüğü zaman da takımla devam edeceğimi ve Süper Lig’e çıkaracağımı söylemiştim. Çok şükür bizim dediğimiz şekilde oldu ve şimdi Süper Lig’deyiz.”

BÜLENT KORKMAZ'IN PERFORMANSI

Bülent Korkmaz bu sezon Çaykur Rizespor'da 39 maçta görev aldı. Korkmaz; 20 galibiyet, 14 mağlubiyet, 5 beraberlik elde etti ve 1.90 puan ortalamasını tutturdu.