Çebi, “Sonuna kadar gideceğim” demişti! Ligin kaderi değişebilir… Beşiktaş’tan UEFA’ya o maçlar için flaş başvuru!

Beşiktaş, ligden çekilen Gaziantep FK ve Hatayspor ile maçı olan takımların hükmen 3-0 galip sayılmasına ilişkin kararı UEFA’ya taşıdı. Siyah beyazlılar, maçların geçersiz sayılması için UEFA’ya başvurdu.

Çebi, “Sonuna kadar gideceğim” demişti! Ligin kaderi değişebilir… Beşiktaş’tan UEFA’ya o maçlar için flaş başvuru!

Kahramanmaraş merkezli deprem felaketleri sonrası Gaziantep FK ve Hatayspor takımları ligden çekilmişti. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) de bu takımlarla maçı olan takımların hükmen 3-0 galip gelmesi yönünde karar almıştı. Beşiktaş Kulübü de bu karara karşı çıkarak maçların yok sayılmasını istemişti.

Çebi, “Sonuna kadar gideceğim” demişti! Ligin kaderi değişebilir… Beşiktaş’tan UEFA’ya o maçlar için flaş başvuru! - Resim : 1

ÇEBİ, “TFF KARARINI DEĞİŞTİREBİLİR” DEMİŞTİ

Bu konuda Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi açıklama yaparak, “TFF, bu kararı almıştır. Değiştirebilir. Çünkü daha lig bitmedi. Değiştirmesini talep ediyoruz. Şu anki durumu adil bulmuyoruz. O gün, TFF'de yaklaşık 7 takımın temsilcilerinin şu andaki uygulamanın doğru olmadığını, ligden çekilen takımların oynamış oldukları maçların ta baştan beri yok hükmünde bulduklarını ifade ettiler” demişti.

ÇEBİ: SONUNA KADAR GİDECEĞİM

Çebi, bu kararın değiştirilmesi için çalışacağını ifade ederek, “Sonuna kadar gideceğim. Gitmek zorundayız. Çünkü, bu ligin adil olacağını düşünmüyorum” ifadelerini kullanmıştı.

Tüm bu yaşananların ardından TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, “Oynanmış maçlar tescil edilmiştir. Oynanmamış olanlar hükmen sonuçlanmıştır. Aldığımız karar acele değildi. Geçmiş örneklere bakarak aldık. Kulüpler Birliği'nin bu konuda karar alma yetkisi yok, karar TFF'de. Öyle olsa bile sadece 6 kulüp bunu istiyor, 11 tanesi ise karşı çıkıyor. Olmayacak şeyler ile kamuoyunu meşgul etmeyelim. Ortamı gerginleştirmeden ligimizi devam ettirelim. Futbolumuzun marka değerine zarar vermeyelim” diyerek tartışmalara nokta koymuştu.

Çebi, “Sonuna kadar gideceğim” demişti! Ligin kaderi değişebilir… Beşiktaş’tan UEFA’ya o maçlar için flaş başvuru! - Resim : 2

UEFA’YA BAŞVURU KARARI

Tüm bu yaşananların ardından Beşiktaş Kulübü flaş bir adım attı. Fanatik’in haberine göre siyah beyazlılar, bu konuyu UEFA’ya taşımak için çalışmalara başlamıştı. Avukatlara çalışma yapması talimatı veren Beşiktaş Yönetimi, tüm maçların geçersiz sayılması gerektiğini düşünerek adımı attı.

Siyah-Beyazlı yönetim, Hatay ve Gaziantep maçları için UEFA’ya başvurusunu yaptı. Hazırlanan dosya, kulüp avukatları tarafından UEFA’ya teslim edilerek görüşmelere başlandı.