Mehmet Büyükekşi açıkladı! "Ligden çekilen takımlarla ilgili uygulama aynı, Bu değişmez"

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, Gaziantep FK ve Hatayspor'un ligden çekilmesi sonrası takımlara hükmen 3-0 galip sayılması kararına değinerek, " Ligden çekilen takımlarla ilgili uygulama aynı, bundan sonra da böyle olacak. Bu değişmez. Kulüpler Birliği'nin bu konuda karar alma yetkisi yok, karar TFF'de. Öyle olsa bile sadece 6 kulüp bunu istiyor, 11 tanesi ise karşı çıkıyor" dedi.

Mehmet Büyükekşi açıkladı! "Ligden çekilen takımlarla ilgili uygulama aynı, Bu değişmez"

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, Gaziantep FK ve Hatayspor'un ligden çekilmesi sonrası takımların hükmen 3-0 galip sayılması kararına ilişkin konuştu.

Mehmet Büyükekşi, "Oynanmış maçlar tescil edilmiştir. Oynanmamış olanlar hükmen sonuçlanmıştır. Aldığımız karar acele değildi. Geçmiş örneklere bakarak aldık. Kulüpler Birliği'nin bu konuda karar alma yetkisi yok, karar TFF'de. Öyle olsa bile sadece 6 kulüp bunu istiyor, 11 tanesi ise karşı çıkıyor. Olmayacak şeyler ile kamuoyunu meşgul etmeyelim. Ortamı gerginleştirmeden ligimizi devam ettirelim. Futbolumuzun marka değerine zarar vermeyelim" dedi.

Mehmet Büyükekşi açıkladı! "Ligden çekilen takımlarla ilgili uygulama aynı, Bu değişmez" - Resim : 1

"6 KULÜP BUNU İSTİYOR, 11 TANESİ KARŞI ÇIKIYOR"

Büyükekşi şunları söyledi:

"Biliyorsunuz, yönetim kurulumuz depremden hemen sonra 10 Şubat'ta bir karar aldı. Depremden etkilenen ve olağanüstü hal ilan edilen illerde ligden çekilmek isteyen kulüplerin taleplerini kabul ettik. Oynadıkları maçları tescil ettik. Ligden çekildikleri için bundan sonraki maçlarda 3-0 hükmen mağlup ilan edilmeleri kararını aldık. O tarihten itibaren lig devam ediyor. Bu kulüpler 2022/23 sezonunda yapacakları maçlarda 3-0 hükmen mağlup ilan edildiler. Toplam 9 takım ligden çekildi. Hepsinin kalan alacaklarının çekilmemiş gibi ödenmesine karar verdik. Ligden çekilen takımlarla ilgili kararı verirken 30 yıllık süreçteki kararları esas aldık...Kulüpler Birliği'nin bu konuda karar alma yetkisi yok, karar TFF'de. Öyle olsa bile sadece 6 kulüp bunu istiyor, 11 tanesi ise karşı çıkıyor. Kamuoyunu bunlarla meşgul etmeyelim."

Mehmet Büyükekşi açıkladı! "Ligden çekilen takımlarla ilgili uygulama aynı, Bu değişmez" - Resim : 2

NE OLMUŞTU?

Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi, ligden çekilen ekiplerle maçın olan takımların hükmen 3-0 galip sayılmasına karşı çıkmış ve bu takımlarla oynanan maçların yok sayılmasını istemişti.

Ahmet Nur Çebi bu konuda şunları söylemişti:

"TFF, bu kararı almıştır. Değiştirebilir. Çünkü daha lig bitmedi. Değiştirmesini talep ediyoruz. Şu anki durumu adil bulmuyoruz. O gün, TFF'de yaklaşık 7 takımın temsilcilerinin şu andaki uygulamanın doğru olmadığını, ligden çekilen takımların oynamış oldukları maçların ta baştan beri yok hükmünde bulduklarını ifade ettiler. Diğer 4 tanesi bunun doğru olduğunu söyledi. Orada olmayan diğer 6 kulübe sorulacağı belirtildi. Bugün akşama kadar kulüpler yazılı bir şekilde görüşlerini bildirecekler. Nasıl bir sonuç çıkacağını inanın bilmiyorum. 7 tane kulübün 1-2 tanesi puan olarak avantajlı gözükse dahi diğer 5-6 tanesi hiçbir şekilde menfaatlenmemesine ve kısmen zarar görmelerine rağmen adaletin bu olmadığını söylemeleri çok ilginçtir. Çok ilginç, 'Bu karar işime geliyor ama bunun değişmesi lazım, Beşiktaş Kulübü'nün söylediği doğrudur' diyen 7 tane kulüp var. Diğer 4 tane kulüp ise; çok ilginç, onları da anlıyorum, saygı duyuyorum, hiçbir şekilde hatalı bulmuyorum; bizim puan tablosuna baktığımızda, bu işimize geliyor, diğeri gelmiyor diyip yürüyen sistemi desteklediler. Yani şu andaki puan durumuna göre işlerine geldiği içindir. Bunu net bir şekilde ifade etmişlerdir. Tepkili değilim. Saygı duyuyorum. Mevcut durumun yürümesini isteyenler, tamamen puan odaklıdır. Diğer şu anda yürüyen sisteme muhaliflerin ise dezavantajlı olsa dahi adaletli olmak gerektiğini söylemesi çok ilginç. Ben bunun üstünde durmak istiyorum. Sadece konu bu. Nokta. Benim teklifime muhalefet edenler sadece içinde bulundukları puan durumu nedeniyle muhaliftirler. Lehimizde olanlar 'Bu bize yaramasa dahi adalet bunu gerektiriyor' diyorlar. Tüm kamuoyunun dikkatini buraya çekmek istiyorum. O gün konuşmayanlar, bugün de konuşmasınlar. Ne oldu bugün! İşinize gelmeyen bir karar çıkabilir tedirginliğiyle mi konuşmaya başladınız. Demek ki, o gün de konuşacaktınız aleyhinize karar çıksaydı.

''TFF diyor ki, '31 Mart tarihi itibarıyla, şubat sonunu kapsamak kaydıyla, herhangi bir kulübe bonservis borcunuz olmadığını, oyunculara, teknik kadroya borç olmadığını ve hatta vergi dairesine, devlete borcunuz olmadığına dair belgeler getirin diyor. TFF'ye diyoruz ki ekonomik durum var, bizi biraz vergi konusunda muaf tutsanız falan 'Olmaz' diyor. UEFA, 'Belgeleri getireceksin' diyor. İyi de UEFA'nın bu durumunu şart olarak kulüplerin önüne koyuyorsunuz da, UEFA'nın önünüze koymuş olduğu 'Ligden çekilen takım olursa, oynamış olduğu maçlar silinir' hükmünü niye yok sayıyorsunuz.

"SONUNA KADAR GİDECEĞİM"

Kulüpler Birliği burada bir karar alıp TFF'ye göndermeyecek. Kulüpler Birliği, benim talebim üzerine kulüplerin görüşlerini içeren yazılı veya sözlü beyanları TFF'ye iletmek üzere bir karar aldı. Lütfen karıştırmayın. 3'te 2 falan filan diye bir şey yok. Sonuna kadar gideceğim. Gitmek zorundayız. Çünkü, bu ligin adil olacağını düşünmüyorum."