Latif Şimşek'e saldırıya ilişkin çarpıcı yorum! 'Cemal Enginyurt disipline sevk edilerek ihraç edilmeli'

tv100'de yayınlanan Gündeme Dair programına konuk olan Demokrat Parti (DP) Milletvekili Cemal Enginyurt'un canlı yayında gazeteci Latif Şimşek'e saldırı olayı Hande Aydemir ile Şimdi Konuşalım programında masaya yatırıldı. Programın konuklarından hukukçu Gökhan Ağdemir ""Ben Demokrat Partili Cemal Enginyurt’un siyaset yaptığı kurumdan disipline sevk edilerek ihraç edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Bunlar bir daha karşımıza çıkmaması gerektiğini düşünüyorum." dedi.

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kaya, CHP Parti İçi Eğitim Sorumlusu Prof. Dr. Aytuğ Atıcı, Akademisyen Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, Hukukçu/Siyaset Bilimci Avukat Gökhan Ağdemir; Hande Aydemir ile Şimdi Konuşalım programında DP Milletvekili Cemal Enginyurt ve korumasının tv100'de yayınlanan Gündeme Dair programında gazeteci Latif Şimşek'i darp etmesini değerlendirildi. 

"Latif Bey, Millet İttifakı’ndan kurumsal bir açıklama, arama, geçmiş olsun bekleyebilir"
Ağdemir "Çok hoş olmayan bir olay oldu. Türk televizyon tarihinde hiç rastlanmamış bir olay. Gazeteci yazar Latif Şimşek naif kişiliğiyle tanınan bir insan. Her ne kadar Cemal Bey milletvekili ve siyasetin doğasının içinde yoğrulmuş bir insan olsa da dünkü olay çok ağır geldi. Hem siyasi kimliğine, hem insanlığına hem de aile babası olmasına istinaden çok ağır bir gece yaşattı. Dünden beri sosyal medyada kınama mesajlarını okuyorum. Tasvip eden hemen hemen hiç yok. Latif Bey, Millet İttifakı’ndan kurumsal bir açıklama, arama, geçmiş olsun bekleyebilir. " dedi. 

"Cemal Enginyurt’un siyaset yaptığı kurumdan disipline sevk edilerek ihraç edilmesi gerektiğini düşünüyorum"
Sözlerini sürdüren Ağdemir "Latif Bey'in sözlerinin içerisinde Cemal Bey'i kızdıran ne oldu? Hakim, savcı ve devletin polisini bu kadar ağzınıza alıyorsunuz? Devletin kurumlarını bu kadar eleştiriyorsunuz derken Cemal Bey’in buna bu kadar sinirlenmesi, üstüne yürümesi olağan bir şey değil. Kavganın başlangıç noktasında söylemiş olduğu sözlerin hepsi hakim, savcı, polisi bu kadar eleştirmeyin, bu resmi kurumları bu kadar yıpratmayın yönündeki sözlerdi. Ben Demokrat Partili Cemal Enginyurt’un siyaset yaptığı kurumdan disipline sevk edilerek ihraç edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Bunlar bir daha karşımıza çıkmaması gerektiğini düşünüyorum. Artık siyaseti doğru, düzgün, ilkeli ve bu yükleri kaldırabilecek insanlarla yapılması gerektiğini düşünüyorum. Mümkünse de siyasetten de uzak durmasını düşünüyorum." diye konuştu. 

"Disiplin suçu için bir açıklama yapması gerekir"
Ilıcalı, yaşanan olay karşısında 6'lı masaya yönelik "Ben şuana kadar Millet İttifakı adına ben bir açıklama görmedim. 84 milyonun önünde bir durum olmuş. Millet İttifakı’nın ilgilendiren bu milletvekili Demokrat Parti milletvekili. Onun genel başkanı ve partisini çok ilgilendirir. Çünkü disiplin suçu için bir açıklama yapması gerekir." sözlerine yer verdi.