Cengiz Semercioğlu'ndan Ekrem İmamoğlu'na tepki: Elindeki güçle zabıtaları gönderiyorsa cumhurbaşkanı olsa ne olur?

tv100'de ekrana gelen Cengiz ile Ahtapot programında Cengiz Semercioğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Sözcü Gazetesi'nin sahibi Burak Akbay'ın annesinin evine zabıta ekibi göndermesi "Elindeki güçle zabıtaları gönderiyorsa cumhurbaşkanı olsa ne olur?" diyerek eleştirdi.

Haftanın öne çıkan önemli olaylarından sanat, siyaset ve magazin dünyasının hiç konuşulmayanları, en çok merak edilenleri Cengiz Semercioğlu ve Ertuğrul Özkök'ün sunumuyla Cengiz ile Ahtapot'ta konuşuldu. tv100.com yazarı Barış Yarkadaş'ın gündeme getirdiği İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Sözcü Gazetesi'nin sahibi Burak Akbay'ın annesinin evine zabıta ekibi göndermesi programda masaya yatırıldı.

"Yarın öbür gün Cumhurbaşkanı olsa ne olur?"
Semercioğlu, İmamoğlu'nu "Bugüne kadar gitmiyorsun da Sözcü Gazetesi’nin sahibi Burak Akbay’ın annesine 83 yaşında gidiyorsun. Neden gidiyorsun? Bir Büyükşehir Belediye Başkanı elindeki güçle zabıtaları gönderiyorsa yarın öbür gün Cumhurbaşkanı olsa ne olur? Böyle bir şey olur mu? Belediyenin gücü kullanılarak Burak Akbay'ın annesine ceza verilmesi yanlış." sözleriyle eleştirdi. 


Barış Yarkadaş ne anlatmıştı?
Sözcü Gazetesi ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu arasındaki gerginliğin arka planını tv100.com yazarı Barış Yarkadaş "Burak Akbay'ın annesinin evine "hakkınızda imar ihbarı var" denilerek zabıta ekibi göndermiş" dedi. Saygıdeğer hanımefendi karşısında bir grup zabıtayı görünce şaşırıyor. 'Hayırdır' diyor. 'Sizinle ilgili bir imar ihbarı var' diyorlar zabıtalar" diyerek anlatmıştı.

Akbay'ın İmamoğlu'nu aradığını Yarkadaş "Fakat Ekrem İmamoğlu telefonunu açmıyor. 2 saat boyunca açmıyor. Ve en nihayetinde konu ortada suç olmadığı için CHP Genel Başkanı'na gidiyor. Sayın Kılıçdaroğlu kısa bir araştırma yaptıktan sonra hakketten incir çekirdeğini bile dolduracak bir şey olmadığını yaptığı araştırma sonucu öğrenince İmamoğlu'nu çağırarak "Bu konuyu düzelteceksin bu kabul edilebilir bir şey değil" diyor." ifadelerini kullanmıştı.