Cennet ve Cehennem Vadisi yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı haline geldi

Türkiye'nin yüksek ikinci zirvesi Uludurok'un yer aldığı Hakkari'nin Cilo Dağları'nın eteklerinde yer alan Cennet ve Cehennem Vadisi yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olmaya devam ediyor. Cennet ve Cehennem Vadisi ile buzulları görmek için kente gelen 35 kişilik turist grup bölgede doğa yürüyüşü yaparak eşsiz manzaranın tadını çıkardı.

Cennet ve Cehennem Vadisi yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı haline geldi

Hakkari'nin Cilo Dağları'nda yer alan Cennet ve Cehennem Vadisi doğal güzellikleri ve eşsiz manzarası ise doğa severlerin uğrak mekanı olmaya devam ediyor. Kente gelen 35 kişil turist grubu, bölgede doğa yürüyüşü yaparak eşsiz bir deneyime imza attı.

DOĞA YÜRÜYÜŞÜ YAPAN TURİSTLER MEST OLDU

Yüksekova ilçesi sınırında kalan Cennet ve Cehennem Vadisi ile buzulları görmek için kente gelen 35 kişilik grup, bölgedeki doğal güzellikleri görme imkanı buldu. Bir yanda rengarenk bitki örtüsü, dağların üzerini örten kar ve karların erimesiyle oluşan akarsuyun bulunduğu vadide doğa yürüyüşü yapan ziyaretçiler, Türkiye’nin en büyük vadi buzulunun bulunduğu bölgeye çıktı. İlçeye gelen 35 kişilik doğasever, Cilo Dağları'nın eteklerindeki Cennet ve Cehennem Vadisi'nde yürüyüş yaparak günün keyfini çıkardı.

 

Cennet ve Cehennem Vadisi yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı haline geldi - Resim : 1

DOĞASI İLE İNSANI HAYRAN BIRAKIYOR

35 kişiyi ağırladıklarını belirten yetkili , “Biz bugün Yüksekova'dan 35 kişilik ekiple Cennet ve Cehennem Vadisi bölgesine geldik. Sonbaharda burayı görmenin mutluluğunu yaşıyorum. Doğası 4 mevsimde insanı kendisine hayran bırakmayı başarıyor.  Herkesi doğamızı görmek için Yüksekova’mıza davet ediyoruz” dedi.

Buzulları görmek için İsveç'ten geldiğini belirten Serhat Çayır isimli doğasever, "Hakkari ve Yüksekova coğrafyasını çok merak ettiğim için buraya geldim. Sabah saatlerinde çıktık buraya geldik. Çok güzel bir yer. Ortam da çok güzel. Doğa yürüyüşünün ardında buzulları yakından görme fırsatını bulduk. Hep hayal ettiğim yeri yakından gördüm, buna çok mutlu oldum" ifadelerini kullandı.

 

Cennet ve Cehennem Vadisi yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı haline geldi - Resim : 2