Cerablus ve Azez'de Türkiye karşıtı eylemler başlatıldı, Türk Bayrağı yakıldı! SMO eylemcilere sert tepki gösterdi: 'Hesap sorulacak' açıklaması

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun "Esad ve muhalif grupları barıştıracağız" açıklamasından sonra Suriye’nin kuzeyinde yer alan ve Suriye Milli Ordusu'nun (SMO) kontrolündeki Cerablus ve Azez kentlerinde Türkiye karşıtı gösteriler düzenlendi. Suriyer Milli Ordusu'ndan jet açıklama geldi. "Türkiye Cumhuriyeti bayrağı, Suriye devriminin bayrağı gibidir. Hesap sorulacak"

Cerablus ve Azez'de Türkiye karşıtı eylemler başlatıldı, Türk Bayrağı yakıldı! SMO eylemcilere sert tepki gösterdi: 'Hesap sorulacak' açıklaması

Çavuşoğlu 13. Büyükelçiler Konferansı kapanış konuşmasında Suriye'deki son durumu değerlendirdi.  Türk bayrağını ateşe veren Suriyeli muhalifler, TSK'ya ait zırhlı araçları taşladı. SMO’dan yapılan açıklamada, "Türk Bayrağı’nı selamlıyoruz. Haddi aşanlardan hesap sorulacaktır" denildi.

Türkiye'dekiler dahil Suriyelilerin evlerine dönmesi gerektiğinin altını çizen Çavuşoğu " Savaş başlayalı 11 sene oldu. Çok insan öldü, birçok insan ülkesini terk etti. Bunun için burada kalıcı bir barış olması lazım' ifadesini kullandı.

Bu konuda çalışmaların yoğunlaştıralacağı ifadelerini kullanan Çavuşoğlu "Suriye içinde belirli ajandası olan teröristleri temizlemek için bu operasyonları yapıyoruz. Astana’nın amacı bu sorunu çözüme kavuşturmak. Bunun yolu da diplomasi masasından geçiyor. Muhalefetle Suriye rejimini bizim bir şekilde anlaştırmamız lazım. Aksi takdirde anlaşma olmaz" açıklamasında bulundu. Açıklamaların ardından Türk karşıtı bir grup gösterici, Türkiye’nin yapmış olduğu bölgedeki hizmetleri de hedef aldı. Osmanlı millet bahçesinin önündeki Ay yıldız tahrip edildi, SMO bayrakları açıldı. Eylemciler Türk bayrağını ateşe verdi SMO'dan jaet açıklama geldi.

SMO'dan jet hızında açıklama

“Türkiye Cumhuriyeti bayrağı, Suriye devriminin bayrağı gibi, gururun simgesi, zaferin unvanı, büyük bir halkın amblemidir ve yeri kahramanların başlarının ve şehitlerin bedenlerinin üzerindedir. Haddi aşanlardan hesap sorulacak” ifadelerine yer verildi.

Cerablus ve Azez'de Türkiye karşıtı eylemler başlatıldı, Türk Bayrağı yakıldı! SMO eylemcilere sert tepki gösterdi: 'Hesap sorulacak' açıklaması - Resim : 1