Ceren Hoca’nın davasında yeni gelişme! Sanığın ailesine ceza yağdı; mahkeme ‘iyi hal’ indirimi uygulamadı Katilin annesi: “Katil sözlerini asla kabul etmiyorum"

Akademisyen Ceren Damar’ı öldüren sanık Hasan İsmail Hikmet’in anne ve babasının, Damar ailesine yönelik yaptıkları sosyal medya paylaşımları nedeniyle yargılandıkları mahkeme kararını açıkladı. Mahkeme, baba Ömer Hikmet’e 8 yıl, anne Hatice Hikmet’e ise 7 yıl hapis cezası verdi. İyi hal indirimi ise yapılmadı.

Ceren Hoca’nın davasında yeni gelişme! Sanığın ailesine ceza yağdı; mahkeme ‘iyi hal’ indirimi uygulamadı Katilin annesi: “Katil sözlerini asla kabul etmiyorum"

Ankara Çankaya Üniversitesi Hukuk Fakültesi Araştırma görevlisi Ceren Damar Şenel, sınavda kopya çekerken yakaladığı, hukuk fakültesi öğrencisi Hasan İsmail Hikmet tarafından 2 Ocak 2019 tarihinde öldürüldü.

 AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPİS ALDI

Sanık Hasan İsmail Hikmet, Ankara 33. Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakkında açılan davada, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı, bu karar Yargıtay tarafından da onandı.

 AİLEYE HAKARET VE TEHDİTLERDE BULUNDU

Yargılama sürerken, sanık Hasan İsmail Hikmet’in anne ve babası, sosyal medyada, bazı paylaşımlarda bulunarak, Damar ailesine hakaret ve tehditlerde bulundu. 

 “KATİL SÖZLERİNİ ASLA KABUL ETMİYORUM”

Şikâyet üzerine anne Hatice Hikmet ve baba Ömer Hikmet hakkında davalar açıldı. Hürriyet'in haberine göre; davanın karar duruşması, önceki gün yapıldı. Sanık Ömer Hikmet savunmasında, paylaşımları kendisi tarafından yapıldığını kabul ederek, “Benim atmış olduğum tweet’lerin sebebi medyadan maruz kaldığımız linç girişiminin uyandırdığı tesirdendir” dedi. Anne Hatice Hikmet de “Oğluma yönelik katil sözlerini asla kabul etmiyorum” şeklinde savunma yaptı. 

CEZA YAĞDI

Mahkeme, sanıklar Ömer Hikmet ve Hatice Hikmet’e “kişinin hatırasına alenen hakaret”, “verileri hukuka aykırı olarak verme veya ele geçirme”, “hakaret” ve “basit tehdit” suçlarından cezalandırdı. Sanık baba Ömer Hikmet 8 yıl 10 ay, anne Hatice Elçi hikmet ise 7 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme verilen cezalardan sanıkların “pişmanlık göstermemesi” nedeniyle de iyi hal indirimi yapmadı.