Uzman doktordan dikkat çeken açıklama! ''Aşıya karşı olan kişiler ya yeni kitaplarını tanıtıyor ya da zerdeçal satıyor''

Türkiye’de aşıya karşı tereddüdü olduğuna dikkat çeken Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Mert Savcı, aşı karşıtlarına sert çıktı. Savcı, ''Aşıya karşıtlık yapan bilgisiz bir kitle varsa, bilip de kötü niyetli davranan bir kesim de mevcut'' dedi.

Uzman doktordan dikkat çeken açıklama! ''Aşıya karşı olan kişiler ya yeni kitaplarını tanıtıyor ya da zerdeçal satıyor''

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Bölümünde Uzmanlık Eğitimi alan Dr. Mert Savcı, aşı karşıtlarına sert çıktı.

Dr. Mert Savcı, Türkiye’de güçlü bir aşı karşıtlığı olduğunu düşünmediğini ifade etti. Türkiye'de çocukluk çağı aşılamalarının %96 gibi yüksek bir oranda yapıldığını söyleyen Dr. Savcı, bu kadar yüksek aşılama yapan bir ülkenin aşı karşıtı olduğu söylenemez dedi.

Türkiye’de aşıya karşı tereddütü olduğuna dikkat çeken Savcı, ''Bu tereddütün bir nedeni aşılara dair bilgi eksikliğiyse diğer nedeni de aşıya karşı olduğunu söyleyen bu küçük grubun sesinin gövdesine oranla çok çıkabilmesi. Bu iki konu hakkında da Sağlık Bakanlığının mesai yapması şart. Yoksa bu durum aşılamanın yavaşlamasına ve salgının birkaç ay daha devam etmesine sebep olacak.

Kendi ürünlerini satıyorlar

Televizyonlara hekim kimliği ile çıkıp halkın aşılara dair tereddüde düşmesine sebep olan kişiler mevcut. Bu kişilere baktığınızda bazılarının yeni kitaplarının çıktığını, bazılarının da takviye ürün adı altında kendi firmasına aite 400 TL’lik zerdeçal haplarını önerdiğini görüyoruz. Aşıya karşıtlık yapan bilgisiz bir kitle varsa, bilip de kötü niyetli davranan bir kesim de mevcut.

Pandemiyi bitirmeden risk bitti diyemeyiz. Fakat yine de aşı olmayanlara göre daha az risk altındasınız. Şu anda yoğun bakımlarda yatan hastaların yüzde 95’i aşısız ya da aşısını tam olmayan kişilerden oluşuyor. Aşı olmasına rağmen yoğun bakım yatışı gereken hastalar ise bağışıklık sistemini baskılayacak ek bir hastalığı olan kişiler genelde'' dedi." açıklamalarında bulundu.

Kaynak: Medyatava